DAG 2

VAKANTIEREIS 2008 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

 
dag 2 Donderdag 25-6-2009      
Vertrek Biesbosch   Urenteller 4511h52m
      Vertrek 09:35
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
2 sluis Mark 10:41 11:16 11:35
Tussenstop Terheijden 12:28   14:14
Afstand 26Km Totale afstand 67Km  
Motoruren 03h20m Totaal motoruren 08h10m  
Reistijd 05h32m Totale reistijd 09h57m  
         
Aankomst Zevenbergen 15:07    
 

Donderdag 25/6 Vanochtend op de Biesbosch in het gat van de kerksloot om 8uur opgestaan. Ik ga na het wassen en ontbijten de boot schoonmaken. Ondertussen is er leven op de Cojo gekomen en Joop gaat ook schoonmaken. Het is lekker weer, maar er staat behoorlijk wat wind. Mar brengt de Cojo een heerlijke halve aardbeien taart voor onderweg. We besluiten dan weg te gaan en naar Ter Heide te varen. We worden geholpen met losgooien door iemand van een ander jacht die hier ook geslapen heeft.

We verlaten de Biesbosch

De Amer centrale in zicht

Rondvaart bij Drimmelen

Ingang van de Amertak

We volgen de Amer en gaan bij de Amertak net voor de Amer centrale stuurboord uit het kanaal op. Een paar kilometer verder gaat de Amertak over in het Wilhelminakanaal. We schutten bij Oosterhout het Markkanaal in. Als we bij de sluis aankomen zijn er werkzaamheden en moeten we een half uur wachten.

Amertak

Marksluis

Achter de beroepsvaart

Terheijden

We sluiten achter een beroepsvaart aan en er komen nog twee jachtjes bij. Dit zijn bejaarde mensen, die niet naar goede raad willen luisteren. Na de sluis hangen we een tijdje achter de beroepsvaart aan, maar later als we op de Mark varen, mogen we na oproepen op de marifoon, passeren.

We varen iets verder de haven van Terheijden in. Dit is een langgerekt haventje waar bakboord een jachthaven is. Achterin de haven is een kade aan stuurboord waar je goed kan liggen. Er ligt niemand en we meren achterelkaar aan. Hier is stroom en water op de kant. Je kan gratis douchen en er is een wasmachine voor 2Euro50. Het havengeld is ongeveer 70Eurocent p/m + toeristenbelasting. Er is een voetveer in de haven. Naast de aanleg staat een hokje waar de veerman zit te wachten op klanten. We maken een praatje met hem en hij weet in korte tijd alles over het dorp te vertellen. We eten eerst warm op de boten en verkennen dan het dorpje. Er staat een protestante kerk die 200 jaar bestond. Er is een Lidle, een super de Boer en een Chinees. Verder is er niet veel te beleven in het dorp. We wandelen weer terug naar de boten en besluiten verder te varen.

Aanleg Terheijden  

Volgens de kaart zouden er in de Mark verscheidene aanlegplaatsen zijn. Dit zijn twee palen met een plank er tussen. Je kan niet op de kant. We varen door tot vlak voor Zevenbergen waar we bakboord een steiger zien, net voor de industrie. Joop meert af en wij gaan er tegenaan.

Plek is goedgekeurd     Zo overnachten we

Een heerlijke middag op de kant. Joop en ik verkennen de omgeving en het lijkt er op dat we bij een waterzuivering liggen. Dat merken we 's-avonds want het begint verschrikkelijk te stinken als ik dit zit te typen. Ik hoop dat we het hier uithouden.
   
Terug naar woensdag 24/6 HOME

Verder naar vrijdag 26/6