Vaarjaar 2017

november

 Oktober

W.S.V. De Vijf Sluizen aan het Scheepsvaart- en Voedingskanaal bij Zwartewaal heeft havenlichten geplaatst. De palen waren al eerder geplaatst en vandaag 28 oktober 2017 zijn de lichten in werking gesteld.

 
 

 

 

 

Hier is alleen nog het groene licht geplaatst.


De Molecuul en de Cojo waren van de zomer weer in Waulsort.


Maart

Schutboard ook geverfd

De Molecuul is al half geverfd. Wat een klus. Vandaag gelukkig hulp gehad van Hugo.


 

Het vaarjaar is nog niet begonnen en alle vrijwillergers van de vereniging zijn nog niet klaar met hun vrijwillige werkzaamheden voor de vereniging en het zomerklaar maken van hun boot of de rekening van de vereniging valt op de mat en dan is het toch even schrikken. De Europese gemeenschap (wie zijn dat dan wel) heeft nu weer bedacht dat we belasting over het liggeld moeten gaan betalen. En waarom dan wel?

BTW jurisprudentie

De verhuur van de ligplaatsen in de jachthaven is niet aan te merken als het geven van gelegenheid tot sportbeoefening onder terbeschikkingstelling van een sportaccommodatie, maar als de verhuur van parkeerruimte voor boten. Hierop is het algemene omzetbelastingtarief van toepassing.

Mijn idee is dan ook dat alle watersportverenigingen die geen sport verenigingen zijn ook allemaal hun naam moeten veranderen in Botenparkeerruimtevereniging.

Misschien ben je wel strafbaar als je nog zegt ik ben watersporter.

Nog effe en dan kunnen we de boot verkopen dan heeft de Europese gemeenschap heel Europa voor zich alleen om bootreizen te maken.


  


JANUARI

Ezelsbrug om de stroom voor je laselektrode te bepalen:
ø elektrode in mm - 1 x 60 = de lasstroom (AMP)