In 1976 ben ik bij de Firma Koppens begonnen als service monteur.

Het bedrijf was genoemd naar de oprichter de Hr. Koppens. Het bedrijf is overgenomen door Schlumberger.

(Schlumberger is een internationaal bedrijf dat actief is in de olie-industrie. Schlumberger is uitgegroeid tot de grootste op het gebied van metingen in het boorgat en heeft inmiddels meer dan 125.000 werknemers. Ze zijn actief in zo'n 80 landen over de gehele wereld en hebben hun hoofdkantoor in Houston, Texas.

Na een aantal jaren is het oude Koppens/Schlumberger overgenomen door Tokheim.

(Tokheim was oorspronkelijk een Amerikaans bedrijf. In 1898 vond de uit Noorwegen afkomstige ijzerhandelaar John J. Tokheim (1871-1941) in Iowa een brandstofpomp uit waarmee de afgeleverde hoeveelheid nauwkeurig kon gemeten worden. Het succes van deze gepatenteerde uitvinding leidde tot de oprichting van de Tokheim Manufacturing

In 1953 opende Tokheim een fabriek in Leiden, die voorzien was om 300 benzinepompen per maand te produceren. Tegenwoordig is Tokheim Nederland gevestigd in Dordrecht en met een logistiek centrum in het industrieterrein van Bladel. Tokheim België is gevestigd in Turnhout.

Ondertussen heeft Tokheim de productie van dispensers en systemen verkocht aan Dover en wordt de Service, plaatsing en het onderhoud aan deze apparatuur voorlopig door het bedrijf TSG gedaan.

Tot 2018 heb ik bij dit bedrijf gewerkt en ben met pensioen gegaan.

 

Op deze website heb ik een aantal wetenswaardigheden over Koppens verzameld.