DAG 21

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME


Dinsdag 14-7-2009      
Vertrek Béthune   Urenteller 4564h02m
      Vertrek 11:24
Afstand 10Km Totale afstand 576Km
Motoruren 01h19m Totaal motoruren 58h19m
Reistijd 01h19m Totale reistijd 70h18m
Dinsdag 14/7 Vandaag is het dan feest. Er is weinig van te zien. Er zitten wat meer vissers langs de kant, maar verder zijn er geen feestelijkheden. Volgens het boekje van het VNF zouden we op zon en feestdagen kunnen varen en werken de sluizen. Helaas als we na een mooie tocht sluis Cuinchy bereiken, blijkt er een file van vrachtschepen voor de sluis te liggen. De sluizen zijn echt op de 14e gesloten en hier voor de sluis vinden we het niet zo prettig liggen. Onderweg hier naar toe hebben we een haventje aan stuurboord gezien. Dat was de haven van Beuvry. Met het langs varen leek het niet zo veel, dus zijn we er niet gestopt, maar nu besluiten we er maar naar terug te varen. Er zijn achter elkaar twee goede ligplaatsen langs de kant  en we worden geholpen door een Engelsman die Marga gelijk uitnodigt om zijn boot te komen bekijken.
Weg uit Béthune Hier is ook een ligplaats Béthune Ligplaats in Beuvry  
Er blijkt een 14e juli feest te zijn op de jachthaven. Het is een jachthaven in een kanaal waar alle boten achterelkaar liggen. Langs de boten zit een graskant waar een heleboel schilderessen zitten die aan het schilderen zijn en waar je schilderijen van kan kopen, die uitgestald staan.
Wat is Pergamano?      

Beuvry

Als we er langs wandelen probeert Marga aan één van de vrouwen te vertellen dat zij Pergamano als hobby heeft, maar het woord Pergamano is niet bekend. Het wordt aan een aantal andere schilderessen gevraagd, maar die kennen het ook niet. Marga en de schilderessen doen een hoop moeite om elkaar te begrijpen wat erg leuk is. Uiteindelijk na handen en voeten werk begrijpen ze elkaar en krijgt Mar een stuk calc papier om een tekening van een bloem te maken. Terug bij de boot kunnen we heerlijk zitten. De Fransman waarmee we de sluis op de Lys hebben gedaan ligt voor ons. We maken een praatje met hem en hij verontschuldigt zich nog dat hij niet had begrepen dat we  vanmorgen wilden meeschutten. Hij is vroeger schipper geweest en heeft veel in Rotterdam gezeten. Hij spreekt aardig Nederlands en we kunnen goed met Frans en Nederland converseren.

  Gezellige ligplaats
's-Avonds nog een wandeling langs het kanaal richting Beuvry. Het kanaal is verder niet te bevaren. Er liggen hier fonteinen in de vaargeul waarvan wij de werking betwijfelen.

Havengeld: Geen.

Terug naar maandag 13/7 HOME

Verder naar woensdag 15/7