Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Bedrijven die relatief veel broeikasgassen uitstoten, moeten zelf meer investeren in verduurzaming. Het kabinet moet ze niet met extra subsidies helpen om hun achterstand op concurrenten in te halen, vinden zowel coalitie- als oppositiepartijen in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl.
  2. Ralph Hamers, de Nederlandse topman van de Zwitserse bank UBS, legt zijn functie volgende week woensdag neer. Dat doet hij nadat UBS de geplaagde branchegenoot Credit Suisse heeft overgenomen.
  3. De laatste coronaregels zijn begin deze maand komen te vervallen. Daarmee kwam een eind aan isolatie na testen en komen er geen nieuwe vaccinatierondes meer. Toch lijken een aantal maatregelen die drie jaar geleden hun intrede deden blijvertjes, blijkt uit een rondgang van NU.nl.
  4. Premier Mark Rutte heeft nog niet kunnen uitzoeken waarom de coalitiepartijen zoveel stemmen verloren bij de Provinciale Statenverkiezingen. Wel erkent hij dat er verbeteringen moeten komen op een aantal grote dossiers, zoals de schadeafhandeling van de bevingen in Groningen, het toeslagenschandaal en het stikstofbeleid. Maar welke verbeteringen precies, blijft onduidelijk.
  5. Onze bio-industrie is onhoudbaar, maar dat betekent niet dat we met z'n allen massaal moeten stoppen met vlees eten. In de serie Het Kantelpunt kijken we naar positieve keerpunten in de strijd tegen klimaatverandering. Wanneer doen we genoeg?