Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Oud-presentator Willibrord Frequin is overleden aan de gevolgen van parkinson. Dat heeft zijn familie donderdag aan persbureau ANP laten weten. Frequin was al een tijd ziek.
  2. Oud-presentator Willibrord Frequin is donderdag overleden aan de gevolgen van parkinson. Frequin was al een tijd ziek. Journalist en schrijver Fons de Poel schreef de biografie Willibrord, Verlegen vlegel. In januari sprak de Gelderlander Frequin en De Poel over het boek.
  3. Willibrord Frequin is donderdag op tachtigjarige leeftijd overleden aan de ziekte van Parkinson. Hij was een markante journalist en televisiepersoonlijkheid. In zijn interviews was Frequin direct, nam hij geen blad voor de mond en deinsde hij nergens voor terug. Zo verliep zijn loopbaan.
  4. Het Poolse parlement heeft een wet aangenomen die een einde moet maken aan een slepend conflict met de Europese Unie. Met de nieuwe wet wordt de omstreden tuchtkamer voor Poolse rechters ontmanteld.
  5. Eén keer per dag geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: de Russen hebben volgens Oekraïne momenteel de overhand in de felle strijd om de Oost-Oekraïense regio Luhansk. Ook hebben Russische troepen meer dan veertig steden in de oostelijke regio het Donetsbekken beschoten, meldt het Oekraïense leger. Verder zijn er in Oost-Oekraïne opnieuw tientallen lichamen in een massagraf ontdekt.