Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Het is nog niet zeker of de recent ontdekte omicronvariant besmettelijker is dan andere coronavirusvarianten. Ook is het niet bekend of die nieuwe mutatie zorgt voor een ander of erger ziekteverloop, zo meldt gezondheidsorganisatie WHO zondagavond.
  2. Bij een ernstig ongeval op de A325 tussen Elden en Elst zijn twee personen om het leven gekomen en zijn verschillende mensen gewond geraakt, meldt de politie zondag. Bij het ongeluk waren vijf voertuigen betrokken. De snelweg is volledig afgesloten.
  3. De EU-landen die zondag in de Franse havenstad Calais bijeen waren om ongewenste immigratie tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk e bespreken, hebben afgesproken hun samenwerking op te voeren. Eveneens zal de Europese grensbewakingsdienst Frontex al vanaf woensdag haar aanwezigheid in het Kanaal en de Noordzee vergroten, onder meer via de inzet van luchtbewaking. Ook Europol gaat de lidstaten ondersteunen.
  4. Voor het eerst in de geschiedenis landde een Airbus 340 op Antarctica. Zo'n toestel weegt tussen de 120 en 180 ton en kan ruim driehonderd passagiers vervoeren. Dit toestel bracht echter voorraden naar een exclusief vakantieresort op de Zuidpool.
  5. PSV heeft zondag een misstap begaan in de Eredivisie. Door een fout van doelman Joël Drommel speelden de Eindhovenaren met 1-1 gelijk tegen Heerenveen, waardoor ze voor het tiende jaar op rij niet wonnen in Friesland.