Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Israël geeft zestigplussers vanaf zondag de mogelijkheid om zich een derde keer te laten inenten met het Pfizer-vaccin. Israël is daarmee voor zover bekend het eerste land dat ouderen een derde coronaprik geeft.
  2. De familie van een 79-jarige vrouw uit Hellevoetsluis die vorig jaar door een vrachtwagenchauffeur is doodgereden, wil dat het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de zaak wordt heropend. Dat heeft advocaat Frank van Ardenne uit naam van de echtgenoot van de omgekomen vrouw gezegd.
  3. Feyenoord is donderdag ontsnapt aan een roemloze uitschakeling in de tweede voorronde van de Conference League. Dankzij een hattrick van Guus Til werd in De Kuip met 3-2 gewonnen van FC Drita, wat na het doelpuntloze gelijkspel van vorige week in Kosovo net voldoende was.
  4. De eerste uit Tokio teruggekeerde Nederlandse olympische medaillewinnaars zijn donderdag gehuldigd in Scheveningen. Wielrenners Annemiek van Vleuten, Anna van der Breggen en Tom Dumoulin en de roeiers van de dubbeltwee en de dubbelvier betraden het podium tijdens het Olympic Festival.
  5. Tieners van twaalf tot en met zeventien jaar kunnen ook het Moderna-vaccin toegediend krijgen. Dat schrijft de Gezondheidsraad donderdag in een advies aan het kabinet, nadat het Europese geneesmiddelenbureau (EMA) het vaccin al had goedgekeurd voor deze leeftijdsgroep.