Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De politie heeft dinsdagavond ingegrepen in Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. In die steden zijn voetbalsupporters de straat opgegaan nadat Marokko de kwartfinales in het WK voetbal bereikte. Daarbij wordt onder meer zwaar vuurwerk afgestoken.
  2. Vanwege personeelstekorten bij de BelastingTelefoon van de Belastingdienst konden burgers en bedrijven er in de afgelopen maanden ongeveer 900.000 keer niet met hun vragen terecht. Dat bevestigt een woordvoerder van de Belastingdienst aan NU.nl na berichtgeving van NRC.
  3. Marokko heeft dinsdag voor een sensatie gezorgd door de kwartfinales van het WK voetbal in Qatar te bereiken. De 'Leeuwen van de Atlas' wonnen via penalty's van Spanje, nadat de wedstrijd in 0-0 was geƫindigd.
  4. In de Canadese stad Montreal begint woensdag een grote VN-conferentie over de bescherming van planten, dieren en al het andere leven op aarde. Dertig jaar nadat de VN een verdrag had gesloten om de biodiversiteit te beschermen, wordt het tijd voor scherpe doelen en gericht beleid. Maar alsof die uitdaging niet groot genoeg is, begint de top met geruzie tussen het gastland en de voorzitter.