Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Een 25-jarige man is zondag en maandag gegijzeld, mishandeld en bedreigd in een woning in het Haagse Moerwijk. De politie wist zijn locatie maandagochtend te achterhalen en bevrijdde hem. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag bekend.
  2. De meest energie-intensieve bedrijven van Nederland kunnen samen vele honderden miljoenen kubieke meters aardgas besparen met maatregelen die ze binnen korte tijd hebben terugverdiend. Ze zijn daar ook toe verplicht, maar de meerderheid van de bedrijven werkt niet mee.
  3. Er zijn geen aanwijzingen dat er illegaal vlees van afgedankte racepaarden op de Nederlandse markt is, zegt toezichthouder NVWA. Wel loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het vervalsen van paardenpaspoorten.
  4. De Belgische hulpdiensten hebben donderdag nog een overleden persoon onder het puin gehaald na de explosie in een appartementencomplex in Antwerpen. Het is het tweede dodelijke slachtoffer. Zeker drie mensen zijn nog vermist.
  5. Niet Gidi Markuszower, maar zijn collega-Kamerlid Marjolein Faber wordt minister van Asiel en Migratie namens de PVV. Dat meldt Geert Wilders donderdagavond.