Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Tijdens een hevige storm en onweer in Oostenrijk zijn twee kinderen om het leven gekomen. Ze werden bij een meer in Sankt Andrä in de deelstaat Karinthië geraakt door omgewaaide bomen, melden Oostenrijkse media donderdag. In een ander deel van het land zijn drie wandelaars overleden bij een blikseminslag.
  2. De politie heeft drie verdachten geïdentificeerd voor de moord op de beruchte crimineel James 'Whitey' Bulger. In 2018 werd hij op 89-jarige leeftijd in een zwaarbeveiligde gevangenis vermoord. Twee van de mannen zitten momenteel vast, één voormalige gevangene is opnieuw gearresteerd vanwege de moord op de voormalige FBI-informant.
  3. Het leven wordt in rap tempo duurder en de roep dat kabinet en coalitie moeten ingrijpen wordt steeds luider. Maar hoe groot het koopkrachtverlies is en hoeveel financiële ruimte het kabinet heeft, wordt vrijdag pas echt duidelijk.
  4. Regelmatig geeft NU.nl je een overzicht van de situatie in Oekraïne. Met deze keer: een top in het West-Oekraïense Lviv moet donderdag de veiligheid garanderen in de regio rondom de kerncentrale van Zaporizhzhia. Daar wordt al weken heftig gevochten, maar Oekraïne en Rusland wijzen voortdurend met de beschuldigende vinger naar elkaar.
  5. AZ heeft donderdag in de eerste wedstrijd tegen Gil Vicente de basis gelegd voor een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League. Met een overtuigende 4-0-zege in het eigen AFAS Stadion deed de Alkmaarse club bovendien goede zaken voor Nederland op de coëfficiëntenlijst.