Vakantiereis 2022 van Motorjacht de Molecuul


2022 Gelukkig staan we er beter op voor de corona. We gaan dit jaar weer een reis naar Friesland maken, alleen gaat de Molecuul zonder de Cojo op de grote vaart. Helaas Joop en Cor van de Cojo stoppen met verre vakantie reizen. De leeftijd gaat een grote rol spelen. We zijn zo'n 31 jaar met elkaar op vakantie geweest. De meeste zullen zeggen hoe hou je het zo lang vol om met elkaar op vakantie te gaan. Maar wij hebben het altijd naar ons zin gehad en konden goed op elkaar vertrouwen. We hebben in die jaren veel buitenlandse reizen gemaakt, waar we veel in meegemaakt hebben, maar altijd is alles goed gekomen en zijn we gezond thuis gekomen. Maar nu is de tijd gekomen. dat de Molecuul alleen op pad gaat. Dat is wel even wennen. Bij het uitvaren van de haven moesten we dan ook wel even slikken bij het afscheid. 
Zo vertrekken we Vrijdag 24/6 richting Gouda. We hebben het zo gepland dat we volle stroom mee hebben.

 

 We passeren de cruise terminal in Rotterdam, waar nu een oorlogschip ligt.

 Om 15:20 meren we af achter de Waaiersluis in Gouda. Hier lig je prima en er is een supermarkt op 100m. We blijven hier liggen tot maandag middag. Gouda heeft 750jaar geleden stadsrechten gekregen van Graaf Floris V van Holland en daarom is er feest in de stad. We hebben hier dan ook twee dagen plezier.

 Maandag ochtend bezoek ik in Gouda nog een oud collega die hier een bedrijf heeft. Zo varen we maandag om 12:42 weg en leggen om 14:00 aan in Oudewater. Er liggen bijna geen passanten en het regent jammer genoeg, maar we bezoeken het stadje.