DAG 34

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

maandag 27-7-2009      
Vertrek Willebroek   Urenteller 4594h54m
      Vertrek 10:08
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
47 sluis Klein Willebroek 10:13 10:13 10:27
48 Sluis Royer 11:45 12:12 12:50
  Seberiabrug 12:54 13:05  
  Londonbrug 13:11 14:07  
Afstand 25Km Totale afstand 879Km  
Motoruren 2h51m Totaal motoruren 90h43m  
Reistijd 4h07m Totale reistijd 112h37m  
Aankomst Antwerpen Willemdok 14:15    
Terug naar zondag 26/7  

Verder naar dinsdag 28/7

Maandag ochtend om 10 uur roepen we sluis Klein Willebroek op om te schutten. De sluismeester nodigt ons uit om direct te schutten, wat we dan ook maar doen. Er komt nog een jacht bij en binnen een half uur liggen we op de Rupel.

naar de sluis in Willebroek      
    brug over de Rupel  Hoog water 
Net na Boom ligt er een brug over de Rupel die nu het nog behoorlijk hoog water is maar een doorvaarthoogte van 2m60 heeft. Ik denk dat hij met hoog water maar een doorvaarthoogte van 1m60 heeft. Wij kunnen er onderdoor, maar de boot die met ons mee schutte, moet bij Boom aan een steiger afmeren om lager water af te wachten. We zijn in een half uur op de Schelde en lopen met een goed tij snel naar Antwerpen.
Die moet even wachten     passie?

 Op de rechter foto boven een spreuk die langs de Rupel staat:
"In de smidse van de onderbuik zindert de mokerslag die passie heet" 

oude sluis bij Willebroek De Rupel Rupel mond bij de Schelde
  Veerpont op de Schelde stroomt lekker op de Schelde  
  Betonnings vaartuig de Dijle    

 Antwerpen

Antwerpen in zicht

Cojo op de Schelde Antwerpen Royer sluis Royer sluis

 Als ik voor de stad de Royer sluis oproep, krijg ik nu een vrouw aan de marifoon en niet de vertrouwde stem van de man die wat we later hoorden met pensioen is gegaan. Het marifoon gesprek loopt niet zo vlot als het vroeger ging. We varen het laatste stuk langs de stad stationair en moeten nog eens 10minuten wachten voordat we de Royer sluis in mogen varen. Er is nog net plek voor drie jachten en we moeten naast elkaar achter een 110meter binnenschip vastmaken. De schipper van dit schip kijkt nergens naar en gooit de schroef  in werking zodat we een behoorlijke zwaai in de sluis maken. Omdat onze touwen goed vaststaan op een bolder boven op de sluismuur loopt het gelukkig goed af. Onze touwen zijn door de sluiswachter aangepakt bij het binnenvaren van de sluis, want we konden er zelf niet af om vast te maken.

Ligplaats Antwerpen Havenmeester De prins Willem Alexander  

 In de jachthaven van Antwerpen in het Willemdok, krijgen we naast het havenkantoor een plek toegewezen. We moeten dan wel naast elkaar liggen. Na ons komt er nog een cruiseschip het dok binnen.

Onze ligplaats in Antwerpen Tankboot in het Willemdok Het in aanbouw zijnde haven museum
Als we in Antwerpen zijn , gaan we natuurlijk naar Amadeus om sparerib te eten. Op de derde foto is te zien in welke straat Amadeus zit. Het is ongeveer een kwartier lopen vanaf de haven.
  bij Amadeus Sint Paulus plaats  
Na het eten maken we nog een wandeling door Antwerpen.

Onze Lieve Vrouwekathedraal     Standbeeld van Wiske op de haven

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is een kathedraal in de Belgische stad Antwerpen. De kathedraal staat aan de Handschoenmarkt en is de hoofdkerk van het bisdom Antwerpen. Ze werd toegewijd aan Maria. De kerk was een kathedraal tussen 1559 en 1803 en vanaf 1961 tot heden.
Je ziet hem al van verre, de imposante toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, de hoogste kerktoren van de Benelux. 123 Meter steekt deze spits boven het historische stadscentrum uit. In de 14e eeuw werd de eerste steen voor deze gotische kruiskerk gelegd, pas twee eeuwen later was het bouwwerk af. De kerk werd gebouwd op de plaats van een Romaanse kerk.

Terug naar zondag 26/7 HOME 

Verder naar dinsdag 28/7