Vaarjaar 2021

December

En niet te vergeten een goed vaarseizoen 2022

Augustus

 Sluis Muiden
De Groote Zeesluis uit 1674 ligt in het centrum van Muiden. De sluis verbindt de Utrechtse Vecht met het IJmeer. De sluis is sinds 2005 een rijksmonument.

 

 April 

WSV DeVijfSluizen bestaat 75 jaar.

Hier onder de prachtige haven van WSV De Vijf Sluizen in Zwartewaal.


 En 75 jaar moet natuurlijk gevierd worden.

Passanten zijn Hartelijk Welkom in onze mooie haven.

Het geuzenschip van Den Briel heeft bij WSV de VijfSluizen op de kant gestaan. Het schip is geheel opnieuw gehout. Kunstig om te zien hoe dit gedaan wordt. Eerst de planken op de stalen romp afplakken op de geel geverfde ondergrond. Daarna de bruine structuur verf aanbrengen als zijn het houten planken. Later de plakband verwijderen en zwarte strepen tussen de planken schilderen. Hierna een aantal vernis lagen aanbrengen.

 
   
    Geuzenschip van Brielle
   
   
Ga naar de website van de 1 april vereniging
  Geuzenschip

De 1 April Vereniging is de trotse eigenaar van een eigen vaartuig, dat meerdere malen per jaar, maar voornamelijk tijdens de 1 aprilviering de hoofdrol voor zich opeist.

Het geuzenschip “De Prince Admirael” werd ontworpen door voormalig bestuurslid Rens van Adrighem en het spantenplan en de berekeningen werden gemaakt door scheepsbouwer Wim van der Torre. De financiën werden verkregen uit inzamelingen onder de bevolking en een subsidie van de gemeente Brielle. Het werk werd onder leiding van bovengenoemde Briellenaren, door een zestiental vrijwilligers uitgevoerd, waarbij Rens verantwoordelijk was voor de vormgeving en Wim van der Torre voor de technische uitvoering.


Maart 

22 maart heb ik de tweede laag antifouling aangebracht. Twee weken voor de terwaterlating. Het smeerde weer makkelijk, maar ik kon niet zien waar ik gebleven was. Omdat ik een gelaadsmasker op heb, voor bescherming van het gezicht, is het helemaal niet te zien. De volgende keer zou ik twee verschillende kleuren antifouling kopen. De kleur is na tweemaal smeren iets donkerder. De antifouling geeft een mooie strakke afwerking.

 

De antifouling zit er één keer op. Hij rolde erg makkelijk en dekte na één keer rollen.
Voorlopig positief over deze antifouling. Zaterdag 20 maart.

Het logboek 2020 schiet al aardig op. Klik hier 

Gelukkig hebben we in februari mooi weer gekregen om de boten voor het seizoen 2021 in orde te brengen. Ik ben dit jaar overgestapt op andere antifouling. Mijn probleem was dat de antifouling die zelfslijpend was, er aan de zijkant helemaal af ging en ik aangroei kreeg. Dit jaar heb ik gekozen voor Epifanes Copper cruise. 

Epifanes Copper-Cruise High Performance Antifouling (Best geteste antifouling)

Beschrijving:

Een koper- en biocidehoudende high performance antifouling gebruik makend van de nieuwste koper release technologie voor optimale koperafgifte. Traag polijstend en met een hard schrobbaar oppervlak.

Toepassing:

Geschikt als aangroeiwerende laag voor alle type houten, stalen en polyester jachten in combinatie met het geschikte primer systeem (bijv. Epifanes CR antifouling Primer). Na voorbehandeling ook geschikt voor directe toepassing over bestaande goed hechtende harde en zelfslijpende koperhoudende antifoulings. Niet toepassen op aluminium schepen.

Februari

De Molecuul staat dit jaar op de kant en we hebben weer veel te doen aan onderhoud. Maar het weer zit dit jaar niet echt mee.

 

 

De Molecuul en de Cojo staken in de vakantie 2020 voor de eerste keer het IJsselmeer over.

 

 

We hadden een prachtige dag en we maakten een tocht van Den Oever naar Makkum.