DAG 15

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

 
woensdag 8-7-2009      
Vertrek Bourbourg   Urenteller 4555h20m
      Vertrek 10:22
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
17 sluis Bourbourg 10:24 10:24 10:40
18 sluis du Guindal 14:37 14:40 14:40
Afstand 25Km Totale afstand 505Km  
Motoruren 02h54m Totaal motoruren 51h12m  
Reistijd 03h09m Totale reistijd 62h33m  
Aankomst Houlle 16:50    
Terug naar dinsdag 7/7   Verder naar donderdag 9/7
De VNF is al vroeg bezig met sluis onderhoud. De sluis wordt uitgebaggerd. We horen van onze buurman dat de sluiswachter om 10:30uur komt en als de VNF klaar is en de sluis open laat staan, varen we met drie boten naar binnen. Als de sluiswachtster arriveert,  geven we te kennen dat we bij de port de pleasanse van Bourbourg water willen tanken en dat we om twee uur verder zouden willen. We bezichtigen de stad en doen boodschappen bij een grote Champion die een paar honderd meter van de haven zit.
Sluis Bourbourg Sluiswachtster   Port de pleasance
Er is hier verder niets te doen, onze buurman is doorgevaren en we liggen alleen op de port de pleasanse. Er is hier plek voor wel vier schepen en er ligt ook nog een steiger iets terug.
  stadhuis Bourbourg    

Bourbourg

In de Saint-Jean-Baptiste kerk is een kunst  tentoonstelling die we bezoeken.

We moeten overzetsloffen aan Saint-Jean-Baptiste kerk
Precies om 2 uur komt de sluismeesteres ons waarschuwen dat ze de brug in Bourbourg  gaat bedienen. Ze rijdt met een auto met ons mee en bedient nog een sluis en diverse bruggen. De mensen zien hier niet veel jachten, want er wordt getoeterd en gezwaaid van jewelste.
Om 2uur draait de brug Canal de Bourbourg   Rivier de L'Aa
Ons plan is om naar rivier de Houlle te varen. Dit is een riviertje net na Watten aan stuurboord. Bij watten is ook een aanleg, maar daar liggen al twee boten en dan is het vol. Je ligt hier niet zo rustig, want er varen hier grote schepen en je ligt op de rivier. Recht tegenover Watten is een jachthaven, maar daar wordt gebaggerd.
  De sluiswachtster rijdt mee Rivier de L'Aa In de verte heuvels 
De Sluiswachtster rijdt met ons mee en bedient nog een sluis en een paar bruggen.

 

    Na watten gaan we de Houlle op De Houlle
La Houlle ligt in de Audomarois, een streek waar vroeger alles, en nu ook nog, zeer veel per bootje gebeurd. In de 3km-vaart naar La Houlle ligt een stoombootje "le petit beigneur", een begrip voor iedere Louis de Funès liefhebber.
  Le petit beigneur Prachtig natuurgebied Volop vakantie woningen
Wij varen de Houlle op, wat altijd weer een belevenis is. Er liggen duizenden visbootjes en het is er behoorlijk smal. Bij de port de pleasance aangekomen zitten er natuurlijk vissers op het steiger. We improviseren een plek en wachten tot de avond als de vissers weg zijn, om goed te gaan liggen Het is hier prachtig en we hebben een mooi stuk gras voor de boot. Het steiger is wel erg slecht geworden en er zitten gaten in. Dus goed opletten waar je loopt. We drinken een wijntje op de kant en hebben een heerlijke middag en avond. Het weer is prima. 


Prachtig varen op de Houlle

Aanleg Houlle met slecht steiger.
     
Terug naar dinsdag 7/7 HOME

Verder naar donderdag 9/7