Vaarjaar 2019

8 november

Goed nieuws. Ik las in de Schuttevaer van vrijdag 1 november het volgende:

Canal des Ardennes wellicht weer open.

NANCY Het Canal des Ardennes in Noordoost-Frankrijk gaat waarschijnlijk weer open. Voies Navigables de France (VNF) zou eind volgend jaar willen beginnen met de restauratie van sluis 21 Neuville-Day, zo melden lokale kranten.
Sinds de sluis in juni 2018 na een hevige regenbui instortte, is de doorgaande vaart op het kanaal dat de Maas en Aisne verbindt gestremd. De algemene directie van VNF moet de budgetaanvraag van VNF Nord-Est nog wel goedkeuren. De restauratie is ook nog niet opgenomen in de voorlopige stremmingenlijst voor volgend jaar. Behalve de ingestorte sluis verkeren ook veel andere sluismuren op het kanaal in slechte staat. Daarnaast is het kanaal, sinds er niet meer wordt gevaren, plaatselijk dichtgegroeid met waterplanten. VNF is inmiddels ook begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de heropening van het Canal de la Sambre a Loise, die gepland staat voor 20121. Deze vaarweg is al sinds 2006 gestremd vanwege twee op instorten staande aquaducten.

7 november

Ik kwam nog een hele oude foto tegen van mijn vaders eerste boot de "Jan" waar ik de watertank aan het vullen ben. Deze foto is gemaakt naast het voetbalveld in Heemstede. Ook vond ik de koopbon van deze boot. De datum was 23-1-1954. Mijn vader heeft mij ooit verteld, dat hij hem in de Rotte bij het Noordplein gekocht heeft en dat de eigenaar de motor er uit haalde omdat we maar 80 gulden hadden. Het was in januari en gelijk nadat hij hem gekocht had zonk de boot en het ging zo vriezen -15Gr dat de Rotte dicht vroor. De verkoper ging gelijk na de overdracht de kroeg in om zijn geld om te zetten in drank.

2 november

Vandaag geprobeerd de koeler schoon te maken. We hebben van allerlei spullen geprobeerd om het vuil in de koeler los te krijgen. Schoonmaakazijn, Biotex, Dusty super ontkalker en wat volgens ons het beste werkt antikalk van de Lidlle. Met al die schoonmaakproducten is er al aardig wat vuil uit de koeler gekomen. Het voornaamste wat er in de koeler zit is blubber en die lost slecht op.

Voorlopig de koeler met heet water gevuld en de antikalk er in gezet. We laten het spul maar een weekje weken.

26 oktober

Tijdens de vakantie kregen we koelproblemen met de motor. Ik heb daarom nu de interkoeler gedemonteerd. Wat een vuil zit daarin. Door het varen in de kanalen was de koeler vervuild met extreem veel blubber. Maar nu ik hem gedemonteerd heb, weet ik nog niet hoe ik het er uit krijg. Spoelen met schoonmaakazijn? Wie weet er raad?

 20 oktober

Barbequen op het Eiland van Maurik mei 2019. Het water stond nog redelijk hoog. We zijn op weg naar Bremen in Duitsland.

Ik kwam nog een bon tegen van een vaarvergunning op de Brielsemaas.

   je kan hem als pdf openen  

12 oktober

De zomervakantie was dit jaar een rondje Nederland/Duitsland. Via Ter Apel zijn we Duitsland ingevaren en daar hebben we een rondje over de Weser gemaakt. Hieronder een foto van onze ligplaats op de Wieltsee aan de Weser.

We lagen bij de zeer gastvrije zeilvereniging Wiking. Ga naar de website van deze vereniging.

   
 

27 april

De gehele website is aangepast na de omzetting. Ik ga weer nieuwe info invoeren.

februari

Prijzen vignet Frankrijk

Het logboek 2018 naar Berlijn schiet aardig op. Joop maakte een prachtige foto van de stoommachine die de stroom voor de steenfabriek in Mildenberg  verzorgde. Een prachtige oude steenfabriek om eens te bezoeken.

            

januari

Op onze vereniging zijn we de lantarenpalen aan het reviseren. Er worden nieuwe armaturen met  LED TL buizen geplaatst en een aantal worden voorzien van een wifi antenne. Tevens worden de palen geverfd.


De Molecuul en Cojo hebben weer een vakantietocht gemaakt. Kijk eens in het logboek 2018 waar ik aan bezig ben.
Hieronder een foto gemaakt door Hugo P waar de Cojo en Molecuul Rotterdam passeren.

 

Hier een foto van de eerste boot van mijn vader uit 1959. Hij heette de Jan. Achterin zit ik met mijn moeder.
Voor de voortstuwing had mijn vader er een bromfietsmotor ingebouwd met een zelf gemaakte omkeerbare schroef.

 

Namens de bemanning van de Molecuul

een gelukkig 2019

en

een goed vaarjaar toegewenst.