DAG 23

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME


Donderdag 16-7-2009      
Vertrek Pont á Vendin   Urenteller 4568h00m
      Vertrek 11:16
  Tussenstop eten Pk38 12:25 13:40  
Afstand 23Km Totale afstand 629Km
Motoruren 02h18m Totaal motoruren 63h16m
Reistijd 02h24m Totale reistijd 75h26m
Aankomst Douai 14:55    
Terug naar woensdag 15/7  

Verder naar vrijdag 17/7

 
Donderdag 16/7 als ik 's-ochtends van het toilet gebruik maakt, begint de waterinlaat pomp te kreunen en komt er geen water meer. Helaas de boel zit verstopt. Ik demonteer de inlaat maar daar kan ik niets vinden. Later blijkt er in de standpijp een stuk hout te zitten wat naar boven gaat als de pomp gaat zuigen. Met een lange pen weet ik dit stuk hout uit de pijp te duwen.

De vrouwen doen de was op het steiger want de waterkraan werkt natuurlijk weer prima. Als we willen vertrekken zetten we de beide hekken met touwen vast, zodat we makkelijk uit kunnen varen. Joop trekt mij uit de blubber, want ik zit behoorlijk vast. Alles gaat prima en Mar blijft op de kant om de hekken weer te sluiten. Ze verwijderd het touw en Joop pikt haar op. Onderweg stapt ze weer over op de Molecuul.

  Wie moet er wringen? De haven is dicht gekroost  

Slecht onderhoud ook hier     Uitvaart
Onderweg leggen we nog bij een containerbedrijf aan om warm te eten.

De plannen zijn om naar de Scarpe te varen. Helaas als we Douai invaren ligt daar de Fransman die we al eerder zijn tegengekomen en hij gebaart dat de Scarpe afgesloten is.

    Mar ophalen Haven van Douai
We varen toch tot voor de eerste sluis op de Scarpe en inderdaad het sluiswachterhuisje is geheel geblindeerd. Voor de sluis is stuurboord een prima aanleg aan het "le parc du rivage Gayant" . Je kan hier fijn wandelen, fietsen en buiten zitten. Het is er ''s-avonds wel erg stil.
Le parc du rivage Gayant
Later in de middag bel in naar sluis Dendermonde om naar de toestand van de Dender te informeren. Ook de Dender in België is maar gedeeltelijk te bevaren, dus die kunnen we ook niet nemen voor de terugreis. Dan een telefoontje naar Rijkswaterstaat die voor ons zal kijken of Ronquiéres open is. Als ik na 10 minuten terug bel, weet de man aan de telefoon te melden dat er geen berichten zijn dat hij gesloten is. We zullen dus over Valenciennes naar Péronnes varen.

Het is vandaag bloedheet en we kunnen tot laat op de kant zitten.

Als we de Nederlandse Wereldomroep beluisteren, horen we van hagelbuien en zware storm voor vannacht.  We bereiden ons op zulk weer voor.

Lekker stukje kaas
gegeten
We fietsen 's-avonds nog naar Douai. De brug op de foto boven ligt aan de haven in de stad naast het VNF gebouw. De steen rechts staat in het park waar we liggen.
   Aanleg 2009 Douai

 

Terug naar woensdag 15/7 HOME

Verder naar vrijdag 17/7