DAG 5

VAKANTIEREIS 2008 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

 
dag 5 28-6-2009      
Vertrek Nijlen   Urenteller 4527h43m
Afstand 10Km Totale afstand 183Km  
Motoruren 00h49m Totaal motoruren 21h30m  
Reistijd 00h49m Totale reistijd 27h36m  
Aankomst Lier 14:28    
 
 
Zondag 28/6 Lekker uitslapen na een rustige nacht in het Nete kanaal. Ik ga het water in om de klemband van de rubber afdichting van de schroefas wat losser te zetten.
Dan even douchen op het achterdek en ondertussen staan de koffie en de stoelen op de kant klaar. Het is hier verschrikkelijk druk met wielrenners en we kunnen wel goede morgen blijven roepen. Na het middageten vertrekken we naar Lier.
    Jachthaven v.v.w. Emblem bij Lier

Aanleg steiger bij Lier
 

Na een uurtje bereiken we het steiger bij Lier dat in het Netekanaal ligt. Dit steiger is wel een paar honderd meter lang, dus plek zat. De havenmeesteres komt gelijk naar ons toe en geeft een plattegrond van Lier. Er is stroom en water op het steiger aanwezig. We drinken nog thee op het steiger en zetten de fietsen op de kant om naar Lier te gaan.
 
Het is een kwartier fietsen of een half uur lopen naar lier vanaf het steiger.
 

Reinier Sijpkens  

Als we in lier aankomen blijkt er al twee dagen feest in de stad te zijn. Vandaag spelen er allerlei bandjes. Het is er verschrikkelijk druk en erg gezellig.

In de Zimmertoren en het Zimmerpaviljoen is van alles te zien over het levenswerk van uurwerkmaker Louis Zimmer. Hij was een bekende uurwerkmaker, autodidact in de astronomie en de maker van drie wereldberoemde werken: de Jubelklok, de Astronomische Studio en de Wonderklok. De vroegere Corneliustoren uit de 14de eeuw werd in 1930 omgebouwd tot Zimmertoren. In 1960 werd het Zimmerpaviljoen gebouwd, waar men ook Zimmers atelier kan bekijken.

Zimmer toren
Lier

Band op fiets Plein in Lier voor Zimmer toren Gezellige binnenstad


In 1369 bouwde Hendrik Mijs een gotisch belfort naast de lakenhalle In de middeleeuwen werden in de belforten de oorkonden en vrijheden van de stad bewaard en was het wapenarsenaal ondergebracht. Sinds 1971 heeft de toren een kleine automatische beiaard met 23 klokken.

Peugeot show Gotisch belfort   Gotisch belfort

Om een uur of vijf lopen we een stuk om Chinees te gaan eten, maar helaas, de chinees blijkt met vakantie te zijn. Jammer. We hebben nog een kip restaurant gezien waar we dan maar gaan zitten en een heerlijk kippetje eten. Dan weer terug naar het steiger fietsen en aan de koffie.

Band voor het stadhuis Band op zeepkar

Terug naar de boot

 Lekker douchen op het steiger want er drijft te veel vuil en dode dieren in het kanaal om te gaan zwemmen. 's-Avonds tot laat op het steiger met een heerlijk biertje een zeer laat naar bed.
 
  Steiger en jachthaven bij LierTerug naar zaterdag 27/6 HOME

Verder naar maandag 29/6