DAG 11

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

 
dag 11 Zaterdag 4-7-2009      
Vertrek Nieuwpoort   Urenteller 4546h40m
      Vertrek 12:30
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
11 sluis Sint Joris 12:33 12:33 12:57
12 Sluis Graven 13:06 13:06 13:16
13 Sluis Veurne 13:17 13:17 13:32
Afstand 10Km Totale afstand 410Km
Motoruren 01h07m Totaal motoruren 40h45m
Reistijd 01h27m Totale reistijd 50h22m
Aankomst Wulpen 14:07    
Terug naar vrijdag 3/7  

Verder naar zondag 5/7

 
Zaterdagochtend begint weer een zonnige warme dag. De vrouwen doen de was en gebruiken de wasmachine en droger van de jachthaven. Dit kost in totaal 6 euro. Het havengeld is 11Euro per nacht tot 10meter. Gisteren heb ik door het ouwehoeren vergeten munten mee te nemen voor het wassen, maar ik had ze wel betaald. De havenmeester kon er alleen maar om lachen, dus dat was snel opgelost. Ik en Joop gaan naar de stad om vis en brood te kopen. Als we bij de viswinkel aankomen, staat er al weer een rij voor de deur en we moeten een kwartier wachten voordat we aan de beurt zijn. Ik koop roggevin, zeewolf en tongschar voor ons allemaal. De prijs valt reuze mee en we begrijpen niet waarom het zo verschrikkelijk druk is bij de visboer terwijl er genoeg zijn. Gisteren hebben we wel gezien dat er een aantal de zaak hebben gesloten en waarom dat is, is ook een raadsel.

Marga zet koffie.
In de rij bij de visboer Havenmeester Guy Soete Brandstoftank met diesel Tankplaats op de haven
We fietsen terug naar de boot en gaan diesel tanken. Ik moet als eerste en de voorraad tank is leeg geweest waardoor er veel lucht in de slang zit. Als ik dit tegen de havenmeester zegt haalt hij wel 5 liter van de hoeveelheid getankte liters af. De havenmeester van Nieuwpoort helpt met het tanken. We konden geen betere havenmeester treffen. 260liter diesel olie wordt er in de Molecuul geladen. Dan snel naar de sluis Sint Joris die al open staat. Als de sluis dicht is gegaan, blijkt dat iemand anders hem had opgeroepen en de deuren gaan weer open om nog een paar jachten in te laten. We komen ruim voor laag water bij sluis Graven aan om een stukje op zout getijde water te varen, want als het laag water is staat hier geen water meer in de haven. Je moet dus als je vanuit Nieuwpoort richting Veurne gaat wel informeren wanneer het buiten laag water is om de Ganzenpoot te ronden. We steken de zeehaven over en schutten weer terug naar zoet. Dat gaat hier altijd zeer snel. In de sluis krijgen we een kaart om een brugautomaat te bedienen in Wulpen. We varen nu op het kanaal Nieuwpoort Duinkerken richting Veurne. 
Speciaal schip in Nieuwpoort Sluis Graven De ganzenpoot in Nieuwpoort  
  Monument bij Ganzenpoot Sluis Veurne
Prima aanleg Wulpen     Aanleg Wulpen
We passeren het stadje Wulpen waar stuurboord een prima aanlegplaats is. We leggen hier aan en gaan tegen de avond op de kant de vis bakken die we s'-ochtends in Nieuwpoort hebben gekocht. Een heerlijke plek om te liggen. We hebben hier een aantal jaren geleden ook al eens overnacht en toen was er een paardenmarkt in het dorp. Er komen nog twee boten langs, maar die varen door. We verkennen op de fiets de omgeving en zitten tot laat op de kant want het is prachtig weer. De vis smaakt voortreffelijk en de wijn ook.

Kanaal Nieuwpoort Duinkerken   Visbakken Viskot


Vispannetje Dat smaakt wel Viskot langs de weg Avondrood
Terug naar vrijdag 3/7 HOME

Verder naar zondag 5/7