DAG 16

VAKANTIEREIS 2009 van de motorjachten Molecuul en Cojo

Home

 
donderdag 9-7-2009      
  Blijven in Houlle      
Donderdag 9/7 Lekker uitgeslapen want het is hier zo stil op de Houlle dat je wel kan blijven slapen en we blijven hier vandaag liggen. 


Joop komt om half elf aan de boot om te gaan fietsen. We gooien de fietsen van de boten en fietsen op de Tom Tom richting een Carrefour.

aanleg Houlle      
De aanleg in Houlle vinden we vertrouwd om de boten alleen achter te laten. We zijn hier al een paar keer geweest en hebben nooit rottigheid gezien. Een stukje verder zit een camping en de bewoners lopen regelmatig langs de boten. Verder is de steiger een geliefde visplek. Als we 

''s-ochtends wakker worden, zitten er voor en achter de boten een aantal vissers.


Prachtig fietsen in de streek bij Watten


Ook de Tom Tom maakt wel eens een fout, want als hij zegt dat we de bestemming hebben bereikt, is er niets te zien van een supermarkt. Als we een paar honderd meter verder lopen zien we gelukkig de Carrefour.
voor de Carrefour jachthaven Watten ingang jachthaven Watten  
Effe heerlijk winkelen maar niets kopen want we hebben behoorlijk wat heuvels genomen waar ik niet graag over wil fietsen met een tas boodschappen. Na het winkelen toets ik Watten in op de Tom Tom en we gaan weer verder. We passeren voor Watten de jachthaven waar maar een paar kleine boten liggen en het havenkantoor ziet er verlaten uit. In Watten aangekomen duiken we een restaurantje in om Wat te eten. Ons Frans is nog steeds niet zo best, zodat we maar weer moeten afwachten wat we te drinken en te eten krijgen. Maar alles blijkt weer goed te zijn en met gevulde magen vertrekken we weer richting boten.
effe wat eten Thuisfront belt    
  Even wachten bij de VVV   Fietsen langs de Houlle
Voor we Watten verlaten gaan we nog even langs de toeristische informatie die tussen de middag gesloten blijkt te zijn. We wachten voor de deur totdat er iemand verschijnt. Ze hebben hier behoorlijk wat informatie over de streek. 

We besluiten nu een andere weg terug te nemen en wel langs de Houlle. We moeten stukken lopen omdat dit een klein paadje langs het riviertje is. We passeren talloze campings en zomerhuisjes. Het is hier prachtig en erg rustig. Je zou hier langer moeten kunnen blijven liggen om alles te bekijken.

Terug op de boot een wijntje met noten op de kant achter een windscherm. Het waait behoorlijk, maar de temperatuur is redelijk. 's-Avonds nog een stukje fietsen in de buurt van de boot en een lekker biertje op de molecuul.
 
Terug naar woensdag 8/7 HOME

Verder naar vrijdag 10/7