Reisverslagen vaarvakanties


Motorjacht Molecuul  Fam. van Kouwen
Motorjacht Cojo  Fam. de Smit
Motorjacht Spectrum

Sommige foto's in de verslagen zijn te vergroten door er op te klikken.

 

2021

Weer corona. We gaan na de prikken weer een rondje Nederland maken. Het weer was niet zo mooi als verleden jaar, maar we maken een mooie reis. We ontdekken nog steeds Friesland.
Ons kleinkind is een weekje mee geweest, dus wat wil je nog meer.

Eeksterveensekanaal

2020

Dit jaar was alles anders. De corona gooide roet in het eten en onze plannen om naar Frankrijk te gaan, gingen niet door. Maar wat later in het seizoen zijn we toch weggegaan en hebben een mooie reis door Nederland gemaakt. Als je het journaal op TV geloofde, zou het een gekkenhuis op het water worden. Er waren geen boten meer te koop want iedereen wilde zijn vakantie op een boot houden. Wij hebben daar helemaal geen last van gehad, terwijl we heel Nederland in de rondte zijn gevaren.

Eiland van Maurik

2019

Dit jaar hebben we een rondje over de Weser in Duitsland gemaakt. We gaan via de Lek naar Arnhem en via de IJssel naar Doesburg en via Almelo naar Hoogeveen. Dan via het Paterswoldermeer naar Groningen. Van Groningen naar het Zuidlaardermeer en via Stadskanaal naar Ter Apel. Via het Kustenkanaal naar Oldenburg en via de Weser naar Bremen. Van Bremen naar Minden. Van Minden naar Munster en via het Wesel-Datteln kanaal naar Wesel. Dan via de Rijn naar Gorinchem en zo weer terug naar Zwartewaal.

 

Braunschweig

2018

Dit jaar weer een verre tocht gemaakt. Ik ben met pensioen gegaan en heb alle tijd. We maken samen met de Cojo een reis naar de meren boven en ten oosten van Berlijn. Het was een bloedhete zomer en we hadden een prachtige reis. De lage waterstand bracht alleen problemen met zich mee.

Namen

2017

Dit jaar wilden we een rustige vaarvakantie houden. We kozen voor een rondje Belgie / Noord Frankrijk. Dat is zo'n 100 uur varen en omdat we 50 dagen hebben, zijn dat niet veel vaaruren per dag. Het reisprogramma moesten we al na de vierde dag aanpassen i.v.m. een kapotte sluis. Maar toch was het weer een heerlijke vaarvakantie met mooi weer.

 

Bad Essen

2016

Dit jaar zijn we richting Berlijn gevaren via het Midlandkanaal. Het was weer een jaar met hoog water op de Rijn, dus we konden niet via Wesel door de sterke stroming. Wederom via de ijssel en Ter Apel naar Duitsland gevaren. We hebben wat minder uren per dag gevaren en zijn de Beneden Havel op gegaan naar Rathenow. De Beneden Havel is een rivier met mooie aanleg in de natuur. We hebben de reis in 7 weken gemaakt. Een onvergetelijke reis die we weer samen met de Cojo gemaakt hebben.

Moezel Cochem

2015

Dit jaar hebben we een rondje Maas, Moezel, Rijn gemaakt. Heen over de Maas, Moezel en terug via de Rijn. We zijn bij Koblenz een stukje de Rijn op gevaren naar de Lahn waar we een paar dagen deze rivier bevaren hebben. Een prachtige reis met veel aanleg mogelijkheden. We hebben de reis in 7 weken gemaakt. Een onvergetelijke reis die we weer samen met de Cojo gemaakt hebben.

Parijs Arsenal

2014

Dit jaar zijn we naar Parijs gevaren. Heen over de Maas, Canal des Ardennes en de Marne. Een prachtige vaart met veel aanleg mogelijkheden. We hebben de reis in 7 weken gemaakt. Parijs hebben we maar twee dagen aangedaan. Terug over de Seine, L'Oise en canal du Nord. Dan via Douai en Kortrijk naar Antwerpen over de Schelde. Een onvergetelijke reis die we weer samen met de Cojo gemaakt hebben.

Potsdam

2013

We zijn dit jaar naar Berlijn geweest. De bedoeling was om via Wesel over de Rijn heen te gaan. Helaas was er dit jaar zo'n hoge waterstand dat we bij Driel besloten om via het nieuwe koning Alexander kanaal in Drente naar Duitsland te varen. Ook een hele mooie route. Via het Midlandkanaal wat wij een heerlijk vakantie kanaal vinden met vele mooie aanlegplaatsen. Dan via Brandenburg en Potsdam naar Berlijn. Terug zijn we wel over de Rijn gegaan. Het laatste stuk in Duitsland hebben we nog flink door moeten varen, want de sluiswachters in Duitsland staakten. We hebben veel gezien en zijn drie dagen in Berlijn geweest. We hebben de reis in 7 weken gemaakt

 

Dorsten op het Wesel Dattelnkanaal

2012

Dit jaar maakten we een reis naar Duitsland. Via de Rijn en IJssel naar Termuntenzijl. Hiervandaan de oversteek naar Emden. Via de Ems naar Leer waar we de Leda volgden tot het Elisabethfehnkanaal. Door dit kanaal naar het Kustenkanaal tot Oldenburg. Dan naar de Weser en via de Weser naar Bremen. We volgen dan de Weser tot Minden, waar we het Midlandkanaal op gaan. Via dit kanaal en het Wesel Dattelnkanaal naar de Rijn en via de Waal terug naar Zwartewaal.

Saar kanaal

2011

Dit jaar maakten we een tocht via de Zuid Willemsvaart naar Belgie, over de Maas naar Frankrijk en via het Marne Rijn kanaal naar de Saar. Via het Saarkanaal naar de Moezel. Van Trier naar Koblenz over de Moezel en over de Rijn via Keulen en Dusseldorf terug naar Nederland.

La Cassine can des Ardenne

2010

Dit jaar maakten we een tocht via de Zuid Willemsvaart naar Belgie, over de maas naar het Canal des Ardennes in Frankrijk, via hetr canal de Saint Quentin terug naar Begie en via de Schelde terug naar Nederland.

Schepenlift van Strepy bij Thieu

2009

Maakten we een vaartocht naar Frankrijk via Antwerpen, Lier, Gent, Brugge, Nieuwpoort, Duinkerken en Douai. Terug wilden we via de Scarpe, maar die was afgesloten. Ook de Dender in Frankrijk was dicht, dus zijn we over Mons en het hellend vlak van Ronqueres via Brussel en Antwerpen naar Nederland terug gevaren. We maakten deze tocht in vijf en een halve week. In totaal vaarden we 887Km en maakten 102 vaaruren. Het aantal sluizen was 53 stuks.

 

Weser richting Hameln

2008

Maakten we een vaartocht naar Duitsland via Groningen. Via Haren naar Hannover aan het Mittellandkanaal en Rinteln aan de Weser. Terug via het Wesel-Datteln kanaal en de Rijn. We legden een afstand af van 1272Km in 5 weken en hadden 47 sluizen

Sluis bij Toul

 

2007

Maakten we een vaartocht over de Maas, Moezel, Rijn en Lahn. We legden een afstand van 1500Km af in 5 weken en hadden 134 sluizen.

Sluis in Canal des Ardenne

 2006

Maakten we een vaartocht over de Maas naar Canal des Ardennes en via Canal du Nord en Schelde terug naar Nederland.

Bij Long op de Somme

 2005

Maakten we een vaartocht naar de rivier de Somme in Frankrijk

Ommen België

 2004

Maakten we een vaartocht door Nederlands Limburg en de Belgische Kempen via Antwerpen terug naar Rotterdam

Scarpe Frankrijk

2003

Maakten we een vaartocht via Antwerpen  en rivier de Schelde
naar rivier de Scarpe in Frankrijk. Via Douai  naar St Quentin via de beruchte tunnels van St Quentin. Via de Sambre terug naar Antwerpen
en verder naar Rotterdam.

 

Wulpen België

2002

Maakten we een vaartocht  via Antwerpen naar Gent. Hier gingen we via de binnenwateren langs de kust naar Nieuwpoort. We volgen rivier de Ieper naar Ieper en gingen vervolgens naar Duinkerken. Van Duinkerken naar Douai. Via Ath in België over rivier de Dender naar Antwerpen. Van Antwerpen naar Rotterdam.

Marne-Rijn kanaal Frankrijk

2001

Maakten we een vaartocht via Maastricht over de Maas naar Void. Hier volgden we het MarneRijnkanaal naar Ville Franche. Via Reims en rivier de Sambre over Thuin naar de Schelde. Over Antwerpen naar Rotterdam.

 

Cochem Duitsland

1999

Maakten we een vaartocht van Rotterdam over Antwerpen naar
de Maas. De Maas volgden we tot Nancy in Frankrijk. Hier gingen we de Moezel op tot Koblens in Duitsland. Bij Koblens de Rijn op via Keulen naar Rotterdam.

 

Emden buitenhaven in Duitsland

 1993

Maakten we een vaartocht door Duitsland. Via Arnhem, Delfzijl, Emden, Osnabruck, Wesel, Tiel weer terug naar Rotterdam.