VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Vrijdag 1/7 komt er om 10:00uur een Frans jacht aanvaren. We maken snel los om met dit jacht door de brug te gaan. Maar helaas de brugwachter doet de brug weer dicht en wij moeten weer langs de kant. De brugwachter noteert eerst de namen van onze boten en we krijgen een map met kaarten en een boekje over de Somme.  De waterkaarten die we krijgen zijn makkelijk, alle sluizen en bruggen hebben een nummer zodat je kan melden door welke brug of sluis je wil. Er staan ook praktische dingen  in het boekje. Onderaan deze pagina zijn dit boekje en de kaarten in PDF formaat te downloaden of te bekijken. We varen door naar de volgende sluis.
click to enlarge  Varende op de Somme click to enlarge click to enlarge
      Busje van sluiswachters
Dit is een rare sluis met een damwand. De Fransman ligt al in de sluis te wachten, maar maakt niet vast. Hierdoor hebben wij wat verf schade. Joop valt op het dek doordat er een touw losschiet. Hij krijgt een bult op zijn hooft en heeft pijn in zijn heup. Het blijft erg ondiep en ik raak nog een paar keer iets met mijn schroef, dat is altijd weer schrikken. De diepte is ongeveer 1M20. één pand hoger is het kanaal wat dieper 1M80. De sluizen worden erg snel bediend en het personeel is erg vriendelijk. De sluiswachters rijden met een busje met ons mee. Bij het plaatsje Cappy leggen we aan bij het verhuur bedrijf  Loca boat van 11:32 tot 14:00uur.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Loca boat
Ligplaats Chappy
 
click to enlarge click to enlarge In Chappy click to enlarge
Boerderij in Chappy      
Er is een haven met een stuk of 10 jachten voor de verhuur. Er zijn volgens ons geen boten weg. Water kost hier 2euro50. Er wordt een boot schoongemaakt, dus ze verwachten een huurder. We bekijken het plaatsje en doen nog een paar boodschappen. Er zit een een kleine bakkerij die verschrikkelijk lekker gebak heeft. We maken telefonisch een afspraak om 14:00 verder te gaan. De brugwachter is precies om 14:00 bij de brug en we gaan in de stromende regen verder. Het is hier prachtig varen en om een vergelijk te maken moet je aan het Gat van de Kerksloot in de Biesbosch denken. Om17:15uur bereiken we het stadje Corbie.
click to enlarge click to enlarge   click to enlarge
Eerst een lekker wijntje na al die regen onderweg. Om acht uur gaan we in de stromende regen het stadje in om wat te eten. We stappen druipend van het water een restaurant c.q. café in en bestellen eerst wat te drinken. Als we iets te eten bestellen horen we dat ze gaan sluiten. Weer de stromende regen in. We vinden gelukkig nog een Piza Ria die open is.  Gelukkig kan je hier ook biefstuk eten. Laat naar de boot terug waar we nog wat drinken en bespreken wat de de volgende dag gaan doen.

 

Sluis Aankomst Invaart Uitvaart
Frise 8 10:28 10:30 10:36
Frise 9   10:44 10:51
Cappy 10 14:05 14:07 14:13
Froissy 11   14:27 14:34
Mericourt 12   15:11 15:20
Sailly 13   16:05 16:15

Motor Uren Molecuul: 2uur 21min
Reistijd: 7uur 10min
Aantal sluizen: 6
Van: Feuilleres naar Corbie
Urenteller: 3934:53


 

Terug naar donderdag 30/6 HOME Verder naar zaterdag 2/7