VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo


Home
Terug naar donderdag 23/6 Verder naar zaterdag 25/6
Vrijdag 24/6 varen we om 09:00 uur weg bij de Volkeraksluis. Het is al bloedheet. De reis naar Antwerpen verloopt prima.
 click to enlarge   click to enlarge   click to enlarge
Weg bij de Volkeraksluis Op het Volkerak  ScheldeRijn kanaal

De twee foto's boven rechts zijn op het Rijn Schelde kanaal. Er moet goed gelet worden op beroepsvaart die van achteren komt, daar deze schepen erg snel varen  click to enlarge
Om 12:17 zijn we bij de Kreekraksluizen. We schutten van 12:30 tot 12:47. Deze sluizen zijn op marifoon kanaal 20 op te roepen. Het marifoon contact is hier altijd prima geregeld.
 click to enlarge Uitvaart stuurboord Kreekraksluis
In de Antwerpse haven melden we ons aan bij de havendienst en geven door dat we naar de jachthaven in het Willemsdok gaan. We passeren een aantal zeeschepen. Het blijft een gevaarlijke onderneming om door de Antwerpse havens te varen. De beroepsvaart komt je soms aan de verkeerde kant tegemoet of steken recht voor je over. De snelheid van de schepen is ook erg groot. Het blijft goed uitkijken en zeker uitluisteren op de marifoon.
 click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge
Marifoon kanalen Haven Antwerpen     Passeren zeeschip
Om 15:27 zijn we bij de BP tankboot die recht voor de Siberiabrug ligt. Deze brug moet omhoog om naar de jachthaven in het Willemsdok te varen. Er ligt niemand bij het tankstation, dus snel met de Cojo tanken. Wij tanken 355 liter brandstof voor 36 eurocent per liter. De prijs is een stuk hoger dan verleden jaar. Dan voor de Siberiabrug wachten. Temperatuur 34 graden. We liggen daar van 16:05 tot 17:15. Je ligt hier niet zo best, want de beroepsvaart komt met een noodgang voorbij. Gelukkig hebben we dikke stootzakken om de boten te beschermen. Dan eindelijk om 17:45 in het Willemsdok.

Het is prachtig weer en we wandelen naar Antwerpen om spare-ribben te gaan eten bij Amadeus. Dan natuurlijk de stad in en terug over de boulevard naar de jachthaven.

 click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge
 Jachthaven Willemsdok    Spare-ribben bij Amadeus

 click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge  
Loods voor jachthaven   Antwerpen Centrum

Voor de jachthaven staat een grote loods. Helaas gaan ze deze loods slopen en komt er een museum

Antwerpen centrum  Loodswezen Antwerpen langs de Schelde   
 click to enlarge  click to enlarge  click to enlarge

 Het is een heerlijke avond en we zitten tot in de late uurtjes op het steiger in de jachthaven. Morgen willen we naar Gent varen.

Motor Uren Molecuul: 5uur 40min
Reistijd: 8uur 47min
Aantal sluizen: 1
Van: Volkeraksluis naar Antwerpen
Urenteller: 3901:25

Terug naar donderdag 23/6 Home  Verder naar zaterdag 25/6