VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Dinsdag 12/7 Het is vanochtend erg koud. Om 10:47 varen we weg. Jammer genoeg weer binnen sturen. De sluizen lopen niet zo vlot, bij sluis 2 Courchettes bijna een uur gewacht. De papieren worden onderweg op de sluizen gecontroleerd. We varen vandaag naar Douai, waar we onze doorvaartrechten door Frankrijk bij de VNF gaan betalen.
click to enlarge Het kantoor van de VNF staat bij de aanlegplaats in Douai. Om de ligplaats in Douai te bereiken moet je richting Scarpe gaan varen bij PK30. Na twee bruggen krijg je een splitsing. Bakboord uit is richting Scarpe en stuurboord uit is richting Douai.  Als je er in vaart, lijkt het een singel, maar er staat water genoeg. Na een brug gepasseerd te zijn, kan je stuurboord en bakboord goed afmeren. We zijn hier al vier keer geweest en hebben nooit ellende meegemaakt.  Je zit hier 5 minuten fietsen van het centrum. Gewoon het water volgen en je komt er vanzelf.  Volg je de weg aan stuurboord in de richting waar je met de boot vandaan kwam, dan zit een paar honderd meter verder een Le Clerc.  We gaan eerst naar de VNF en betalen 52Euro. We hebben een vakantiekaart van 14 dagen genomen en dat houd in, dat we morgen uit frankrijk moeten zijn.
We gaan morgen naar Deulemont, want sluis Quesnoy is de laatste Franse sluis en daar worden de papieren gecontroleerd. De fietsen worden van de boot gehaald en we fietsen naar de stad. Het is hier leuk winkelen en het is een gezellige stad om rond te kijken. We drinken wat en besluiten dan om met de fiets naar Auchan te fietsen om daar bij Flunch te gaan eten. We halen een kaart bij de Toeristen info en gaan op weg. Altijd weer een belevenis om met z'n vijven door een Franse stad te fietsen. Het is ongeveer een 45minuten fietsen en als we aankomen doen we eerst nog boodschappen in het enorme winkelcentrum. Dan lekker eten bij Flunch en we zijn dan pas om 10uur terug op de boot.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Sluis Courchettes Courchettes Courchettes

click to enlarge click to enlarge click to enlarge

 

Sluis aank. Invaart Uitvaart
Goeulzin 11:20 11:26 11:42
Courchettes 12:00 12:49 13:04
Douai   13:27 13:40

 

Motor Uren Molecuul: 2uur 5min
Reistijd: 3uur 15min
Aantal sluizen: 3
Van: Can du Nord naar Douai
Urenteller: 3961:19

 

Terug naar maandag 11/7 HOME Verder naar woensdag 13/7