VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

Maandag 27/6 is het om half negen al 27 graden in de stuurhut van de Molecuul. We vertrekken om 09:30 uur. In de eerste sluis Herinnes schutten we alleen. We varen door naar Tournai waar we voor de stad door sluis Kain moeten schutten. Hier is het verschrikkelijk druk met beroepsvaart, maar als we aankomen kunnen we net achter een vrachtschip aanschuiven.

Sluis Aankomst Invaart Uitvaart
Herinnes 09:57 10:05 10:14
Kain 11:16 11:19 11:30

click to enlarge click to enlarge
We varen achter het vrachtschip aan door Tournai. De vaart door de stad is met verkeerslichten geregeld. Op de onderstaande foto's is te zien hoe smal het hier is. De vrachtschepen kunnen net door de bogen in de stad varen. Het is net of je door Brussel vaart. 15 Jaar geleden zijn we hier ook geweest, alleen was er toen bijna geen beroepsvaart en kon je overal in de stad aanmeren. Nu is het overal verboden aan te meren en het is ook niet aan te raden door de drukke scheepvaart. Wij blijven dus niet in Tournai.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Tournai in Boogbrug in Tournai   Cojo door boogbrug  

click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Hefbrug in Tournai Centrum Tournai Smalle doorgang
Na Tournai vaar je door een industriegebied. Na het industriegebied wordt het rustiger met de beroepsvaart. We willen overnachten in Antoing. Twee jaar geleden heb ik daar een insteekhaventje gezien wat ons wel wat leek. Net voor dit haventje ligt een Esso tankboot met Belgische rode gasolie. Om 12:32 uur meren we af in het haventje van Antoing. 
click to enlarge click to enlarge click to enlarge
 

Haventje van Antoing

 
We gaan snel het stadje in om ergens te eten. Er zijn niet veel eetzaakjes, maar midden in hoofdstraat vinden we door aan buurtbewoners te vragen een prima zaakje waar je lekker kan eten. Terug op de boot halen we nog een paar yericans rode gasolie om de tanken bij te vullen. 86,5liter voor 54Euro90. In de loop van de dag lopen er nog 6 jachten binnen. Twee van deze jachten met gepensioneerden zijn naar de Somme geweest en geven ons nog wat informatie. Het is vandaag bloedheet geworden en we kunnen tot twaalf uur buiten zitten.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Kasteel van Antoing  Weg naar kasteel   Toren van kasteel Antoing

click to enlarge Antoing haven later in de middag

 

Motor Uren Molecuul: 2uur 48min
Reistijd: 3uur 2min
Aantal sluizen: 2
Van: Bossuit naar Antoing
Urenteller: 3915:27

 

Terug naar zondag 26/6 HOME Verder naar dinsdag 28/6