VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Vrijdag 15/7 Eerst water getankt. Op het steiger zitten diverse waterkranen. De vrouwen doen de was en wij maken de schepen een beetje schoon. Na de koffie gaan we de stad in. Het is leuk winkelen en wandelen door Kortrijk.
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Steiger in Kortrijk Kortrijk aanlegplaats 2005 Richting grote markt    

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
    http://www.kortrijk.be/   Grote markt

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Nog even langs zeeman Grote markt Op de achtergrond het stadhuis
Om 14:08 vertrekken we na eerst het communicatie centrum te hebben opgeroepen. We moeten wachten totdat er drie vrachtschepen door de vernauwing zijn gekomen en dan zal men het licht op groen zetten. Ik moet nogmaals oproepen om het licht op groen te krijgen. (vergeten?)

We passeren twee sluizen waar steeds wordt gecontroleerd of we een vaarvignet hebben. Bij sluis Sint-Baafs-Vijve is een mooie aanlegplaats voor de sluis. Het is niet druk met de scheepvaart en we bereiken om 17:03uur de stad Deinze. We kunnen afmeren aan een schuine kade voor het centrum.

click om te vergroten click om te vergroten We gaan Deinze in om wat te eten, want er is hier geen mogelijkheid om te barbecuen. Je ligt Langs een weg waar het vrij druk is. Iets terug voor de brug is wel een jachthaven, maar daar lig je buiten het stadje en dat is niet zo gezellig. Er is niet veel open, maar we vinden in de hoofdstraat toch een leuke tent waar je goed kan eten. Als we terug komen helpen we een schip van god te verplaatsen. Dit schip wordt bemand door één persoon die niet alleen kan afmeren. Ik stel voor om op het schip te gaan en te helpen. Joop en Ronald zullen het meertouw op de kant aanpakken. Ronald heeft het fototoestel en maakt nog een paar foto's.
Onze 1e ligplaats in Deinze    

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

Als matroos op de bijbelboot.

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Als we het schip aan het afmeren zijn, komt er een vrachtschip aanvaren die tussen ons en het bijbelschip wil gaan liggen. De ruimte is 5meter te kort en wij besluiten een andere plaats te zoeken. Je wordt als het ware gedwongen om te vertrekken anders heb je kans op schade. Dit is al de tweede keer dat we dit hebben in de vakantie. We verplaatsen de schepen een paar honderd meter net door de bocht voor de volgende brug. Je ligt hier eigenlijk nog beter, want deze plek ligt aan een doodlopende weg. We maken een praatje met de huiseigenaar die tegenover de aanlegplaats woont. Hij weet veel te vertellen over deze plek, want hij woont hier al zijn hele leven.
click om te vergroten 2e plek in Deinze net door de bocht click om te vergroten

We maken met de drie mannen nog een ommetje door de stad en slapen die nacht prima op deze plek.

 

Sluis aank. Invaart Uitvaart VHF
Harelbeke   14:33 14:46 10
St. Baafs-Vijve 15:40 15:50 16:01 10

 

Motor Uren Molecuul: 2uur 39min
Reistijd: 2uur 55min
Aantal sluizen: 2
Van: Kortrijk naar Deinze
Urenteller: 3973:23

 

Terug naar donderdag 14/7 HOME Verder naar zaterdag 16/7