VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Dinsdag 5/7 Vandaag blijven we in Long. We besluiten met de trein naar Abbeville te gaan. Volgens de sluiswachter zit het station niet ver van de boot. We fietsen 2km naar de hoofdweg. Dan slaan we waarschijnlijk de verkeerde weg in en we weten niet meer waar we precies zitten.
click to enlarge click to enlarge We fietsen tussen de meren die het gebied rijk is. click to enlarge
De vrouwen vragen de weg aan een postbode en volgens hem moeten we zeker 12km fietsen. Ik vraag het aan een leuke fietster die langs komt en zij neemt ons mee naar Pont Remy waar een ook een treinstation is. We besluiten daar te blijven omdat de trein van 13:05 al weg is.  We zoeken een restaurant op en vinden een gezellige zaak net buiten Pont Remy.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Restaurant    
Na het eten fietsen we terug naar Pont Remy en bezoeken we het stadje en gaan bij de gebroken stuw kijken.  Er wordt al flink gewerkt, ze zijn een brug over de sluis aan het maken om met een kraan bij de stuw te komen. We doen boodschappen en fietsen terug naar de boot over het jaagpad langs de Somme.
We fietsen langs de Somme terug click to enlarge De waterstand in dit kanaalpand van
de Somme staat erg laag door de
gebroken stuw
click to enlarge
      Energie centrale
Bij een lekker wijntje besluiten we morgen vroeg op te staan en naar het treinstation te fietsen, om dan met de trein naar Vallery sur Somme te gaan. 

's Avonds maken we nog een wandeling en ontdekken een paling trap en een water energie centrale in de Somme. De palingtrap zit bij een stuw aan de zijkant en bestaat uit een helling bekleed met borstelkleed. De paling kan over dit borstelkleed omhoog kronkelen naar het hoger gelegen stuk rivier. Naast de palingtrap staat een bord met plaatjes waarop ze uitleggen hoe het werkt. We maken wat foto's en wandelen weer terug.

click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Ronald bij de palingtrap   palingtrap

Motor Uren Molecuul: 0uur0 min
Reistijd: 0uur 0min
Aantal sluizen: 0
Van: Blijven in Long
Urenteller: 3940:35

 

Terug naar maandag 4/7 HOME Verder naar woensdag 6/7