VAKANTIEREIS 2005 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Woensdag 13/7 Eerst boodschappen gedaan bij Le Clerc.  Brood, bier en natuurlijk gebak. Dan om 09:56 weg uit Douai. Het is weer koud en we moeten binnen sturen. We passeren op het Liaison au Gd Gabarit  tussen Pk 49 en 50 een haventje bij Pont á Vendin waar we een paar jaar geleden hebben gelegen. De hekken voor het haventje zijn weg. Toen we gisteren in Douai betaalden kregen we een Franse Gids voor de pleziervaart. Tot onze verbazing stonden de Molecuul en Cojo in deze gids. De foto's zijn in dit haventje gemaakt.
> click to enlarge click to enlarge

 

click to enlarge

Als we langs dit haventje varen neemt Ronald snel
 een foto. We halen net een vrachtvaarder in.

 
Bij Sluis Don moeten we even wachten. Voor de sluis licht een boot met autowrakken die ze uit de rivier hebben gevist. We meren tegen deze schuit aan. Sluis Don heeft speciale sluisdeuren zoals op onderstaande foto te zien is.
click to enlarge click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Auto wrakken uit de Deule Sluis Don Sluisdeuren van sluis Don  
We passeren Lille en komen daar in sluis Grand Carre. Bij het zakken loopt voor de tweede keer deze vakantie het voortouw klem. We moeten weer de lus doorsnijden. In Lille zijn ze langs het water vuurwerk aan het plaatsen voor het feest van de 14e juli. Wij moeten door omdat onze doorvaartrechten vandaag verlopen. Na nog één sluis te hebben genomen en onze papieren te hebben laten controleren, komen we in Deulemont aan.

click to enlarge

De haven achter de sluis is erg ondiep en bij het binnenvaren loop ik al vast in de blubber. Op de buitenplaatsen liggen al een paar jachten en er is een jachthaven in de kom gemaakt die veel ruimte inneemt. We gaan voor de oude sluis aan een privé terrein liggen. Het is lekker weer en de stoelen gaan gelijk de kant op. Die avond komen er een paar ballonnen over die zo laag zitten dat ze bijna de brug raken. Als om 23:00uur het vuurwerk in Lille en uit de omgeving losbarst, hebben wij vanaf deze ligplaats een mooi zicht op het vuurwerk.

click to enlarge click to enlarge click to enlarge click to enlarge
Voor de sluis in Deulemond     Brug van Deulemond

click to enlarge

 

Sluis aank. Invaart Uitvaart
Don 12:35 13:17 13:32
Grand Carre   15:02 15:14
Quesnoy   16:09 16:29

 

Motor Uren Molecuul: 6uur18 min
Reistijd: 7uur 9min
Aantal sluizen: 3
Van: Douai naar Deulemont
Urenteller: 3967:37

 

Terug naar dinsdag 12/7 HOME Verder naar donderdag 14/7