Foto van de week archief 2012
 
 

 januari

De Dintel uit Beesd

We kwamen de Dintel uit Beesd afgelopen zomer tegen op de Waal.

Lengte: 17,65 m. Breedte: 6,00 m. Motorvermogen: 730 PK. Bouwjaar: 1982. Werf: Van Mill Scheepswerf, Hardinxveld. Eigenaar: De Jong, Beesd.
 


april

Voet en fietsveer D'N Overkant

Afgelopen zomer kwam ik bij Dodewaard aan de Waal deze veerpont tegen.

Deze boot was een voormalige parlevinker, die werd gebruikt bij bevoorrading van langsvarende schepen op de Waal of de Rijn. Hij vaart nu tussen Dodewaard en Druten

 

Juli

Haven van Revin in Frankrijk

Afgelopen zomer waren we weer in de jachthaven van Revin. Wat een heerlijke haven om een paar dagen te vertoeven. Het volgende is er allemaal op de haven: drinkwater, wasmachine, droger, douches, stroom. Er is niet altijd plaats, want het is een geliefde haven. De haven ligt aan de kwekerij van de gemeente en dat is ook wel te zien aan de prachtige bloemen op de haven. De haven is met een hek met codeslot afgesloten en volgens ons lig je er erg veilig.


oktober

Aquaduct Minden op het Midlandkanaal in Duitsland

Hier varen de Molecuul en Cojo door het aquaduct bij Minden. We zijn er net onderdoor gevaren op de Weser. Bij de schachtensluis om van de Weser op het Midlandkanaal te komen moet je namelijk nogal eens lang wachten totdat er beroepsvaart komt waar je mee mag schutten. We hadden gehoord, dat je bij de twee oude sluizen wel alleen met jachten geschut wordt. Deze sluizen liggen iets hoger de Weser op, bakboord net voorbij het aquaduct. Deze sluizen zijn makkelijker te nemen dan de schachtensluis.

Zowel de schachten, boven en onder sluis marifoon kanaal 22


 

november

Jachthaven van Oldenburg (Duitsland) op getijde water

Hier liggen de Molecuul en Cojo in Oldenburg op het Kustenkanaal.

Je ligt hier op getijde water. We blijven een nacht liggen en vertrekken de volgende dag 2uur voor laag water, zodat we tot de Weser stroom mee hebben. We komen dan met dood tij bij Elsfleth op de Weser en krijgen dan de stroom op de Weser mee naar Bremen.