Foto v/d Maand archief 2019

 

 De Herman Marwede bij Bremen op de Weser 2019

 Op de Weser op weg naar Bremen varen we langs de Herman Marwede.

De HERMANN MARWEDE is een van de modernste SAR schepen ter wereld. Het is het grootste oceaan- zoek- en reddingsschip ooit in dienst genomen in Duitsland. Het heeft een maximale snelheid van 25 knopen (46 km / u, 29 mph) en een maximaal bereik van 3926 km (2120 naut. Mijl). Het schip heeft zijn eigen ziekenhuis, een kraan, krachtige brandblusapparatuur en een helikopterplatform aan boord.

 


 

 De Molecuul voor de brug Oberbaum over de Spree in Berlijn.

 De neogotische Oberbaumbrücke verbindt de twee helften van het stadsdeel Friedrichshain-Kreuzberg. Ooit was het de toegangspoort tot Berlijn. Later stond de brug lange tijd weg te rotten in het niemandsland tussen Oost en West.

 


 Bij W.S.V. De Vijf  Sluizen wordt de buitenverlichting vervangen voor LED.

 

 

 

 

Op dinsdag in de winterperiode werken een aantal gepensioneerde leden gratis voor de vereniging. Dit jaar 2018/2019 vervangen zij de kapotte buitenverlichting en monteren LED TL balken. De ploeg die dit doet worden de vonkentrekkers genoemd.


 

Verdun in Frankrijk in 1987

  In 1987 maakten wij de Molecuul en de Spectrum van mijn vader een tocht door Frankrijk en Duitsland en hier liggen wij in Verdun. In die tijd waren er geen steigers aan de rechteroever en meerden wij af aan de linkeroever. In die tijd was het er nog heel stil in het hoogseizoen.