Foto van de week archief 2007
 
 

klik om te vergroten

De Molecuul op de Moezel bij Zell

 

klik om te vergroten

Dalsland is het gebied met de meeste meren in Zweden. Door deze provincie stroomt het Dalsland kanaal dat 290 km lang is en 26 sluizen heeft. Eigenlijk is het niet juist om het een kanaal te noemen, want slechts 10 km is door mensenhanden gebouwd. De rest wordt gevormd door een natuurlijk meren systeem. Hierboven het aquaduct in Häverud.

     
klik om te vergroten

Tijdens een rondleiding in de machinekamer van zeesleper de Elbe, is goed te zien hoe groot de schroef is. Deze zeesleper heeft één schroef met twee motoren.
 

klik om te vergroten

Boven en onder met de watertaxi naar de Maeslantkering op de Waterweg. We passeren de Ragna uit Hamburg (onder)

     

klik om te vergroten

Sluisje in Maassluis

 

klik om te vergroten

     
klik om te vergroten

34jaar geleden in 1973 maakte ik met een vriend een reis naar Frankrijk met mijn boot de MiAmigo. De MiAmigo was een open polyester boot van 4meter met als aandrijving een Yamaha 7,5Pk die op benzine starte en op petroleum draaide. Onderweg haalden we bij drogisterijen de petroleum die toen nog werd verkocht voor petroleum branders. We zijn tot Givet gekomen en hebben 6weken over deze reis gedaan. De vele sluizen in de Maas werden toen nog met de hand bediend en de stuw lag naar de zijkant van de rivier gekeerd. Zoals je op de zelf gemaakte radio in de boot kan zien, hadden we toen nog radio Veronica. Wij sliepen in de boot of in een tweepersoons tent die we zomaar ergens langs de rivier opzetten. Er was toen nog niemand die zich hier druk over maakte. Ik denk dat als je nu een tentje op een strandje langs de Maas zou zetten, dat je gesommeerd zou worden om weg te gaan. Deze foto is op de terugweg genomen in de sluis op het Maaswaalkanaal.
 

 

klik om te vergroten


Dit is een zogenaamde Pegel die de waterstand op de Rijn aan geeft. Deze foto heb ik genomen in Koblenz en de waterstand is 1m68. De kleine wijzer geeft de meters en de grote wijzer de decimeters aan.

     
klik om te vergroten

In 1994 maakte Bertus Wiemer voor de verlichte vlootschouw naar de Rottemeren onze zeeheld Piet Heijn.
Historie
De vereniging werd in Delfshaven opgericht, bijna onder het wakend oog van haar "toeziend voogd" Piet Heijn staande op zijn sokkel op het naar hem genoemde plein. De oprichter van de vereniging was de heer Van der Spek. Met nog een half dozijn enthousiastelingen werd 73 jaar geleden besloten een watersportvereniging op te richten in de Kolk te Delfshaven. Het vinden van een geschikte naam was zo gepiept. De vereniging groeide snel en van de gemeente werd 100 meter kademuur gehuurd aan de Coolhaven. Zelfwerkzaamheid leidde tot een heuse jachthaven met een vlottencomplex dat op het water van de Coolhaven lag te dobberen. In de jaren zestig kreeg de vereniging door de gemeente een nieuwe accommodatie toegewezen. Zij verhuisde naar de Fokhaven aan het Schie-Schiekanaal. Opnieuw werd er een beroep op de zelfwerkzaamheid van de leden gedaan. Maar een goede clubgeest en de liefde voor hun vereniging overwon. Een paar jaar later beschikte de vereniging zelfs over een eigen clubgebouw. In 2005 is de vereniging samengegaan met w.s.v De Kolk en De Schie en heet nu w.s.v. Blijdorp.

 

klik om te vergroten


Bovenstaande foto kreeg ik van Joop Wiemer. We waren hier nieuwe raamrubbers aan het monteren.  De polyester rand was niet overal even dik en moest afgeslepen worden. Dit gaf behoorlijk wat stof ontwikkeling.

     
klik om te vergroten

Grote Merwedesluis te Gorinchem
Tel.: 0183633308 of marifoonkanaal 22
 

klik om te vergroten

Sven onze Hollandse piraat.

Sven Piraat

     

klik om te vergroten

Heerlijk hard varen als je net je vergunning hebt gekregen.
van
speed.com op het Brielsemeer

 

 

klik om te vergroten

5 augustus kwam de Salacia onder zeil het schoolmeesterseiland voorbij met een snelheid van xxknopen.
Joop maakte snel een foto.

     
klik om te vergroten

Henk aan het schoonmaken.
 

klik om te vergroten

Dit is een unieke foto omdat deze man genaamd Teun bijna altijd aan het wandelen is.

     

klik om te vergroten

Reichsburg Cochem om 07:00 uur juli 2007
Deze foto maakte ik in mijn vakantie in Cochem. Omstreeks het jaar 1000, zo wordt algemeen aangenomen, werd onder het bewind van paltsgraaf Ezzo, zoon en opvolger van paltsgraaf Hermann Pusillius, de burcht van Cochem gebouwd.

 

klik om te vergroten

De zonnebloem 31 juli 2007 om 10:44 uur op de Rijn
Deze foto maakte ik in mijn vakantie op de Rijn. De Zonnebloem kwam ons stuurboord voorbij.

     

klik om te vergroten

De Rijn bij Koblenz 23-10-07 om 15:26 
Deze foto maakte ik in onze najaarvakantie. De Rijn bij Koblenz genomen van vesting Ehrenbreitstein. In de insteekhaven net achter de brug hebben wij afgelopen zomer overnacht.

 

klik om te vergroten

Een bocht in de Saar genomen op 22-10-07 om 10:27. Deze foto maakte ik in onze najaarvakantie. Een bocht in de Saar bij Saarburg.

     

klik om te vergroten

Botlekbrug gebouwd in 1955 over de Oude Maas. Deze foto nam ik op 6oktober 2007. Op de achtergrond is radarpost Oudemaas te zien

 

klik om te vergroten

Nijlgansen, Aalscholver en Waterkippen op het Brielsemeer. Deze foto nam ik in augustus op het Brielsemeer in de Nollekreek.

     

klik om te vergroten

Joop nam deze foto afgelopen zomer op de Moezel. Heerlijk ontspannen achter het roer op de Molecuul.      21-7-2007

 

klik om te vergroten

Deze foto maakte ik in de zomervakantie 2007 op het Marne-Rijnkanaal bij Toul. Als je achter in de sluis ligt moet je wel oppassen. In dit kanaal is het water erg helder.