DAG 5

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

Maandag 3/7 Vandaag willen we naar  Andenne in België. Om 09:00 uur halen we het anker op en varen richting grenssluis. We hebben geluk en als we bij de sluizen aankomen kunnen we gelijk de grote sluis invaren. Er is ook een kleine sluis die niet zo prettig is om te schutten. In deze grote sluis zitten drijvende bolders, dus een makkie. Als je boven komt  moeten de boot papieren worden getoond, maar je hoeft niets te betalen.

  click om te vergroten Links:
Grenssluis bij Lanaye.

Rechts:
Rechts sluis Lanaye en links het Albert kanaal.

click om te vergroten

  click om te vergroten Uit de sluis varen we op het Albert kanaal. De Maas zit aan bakboord van het kanaal. Naast de sluis loopt het kanaal door de rotsen richting Antwerpen. Wij gaan richting Luik. We moeten nodig tanken en weten dat er een Texaco tankboot langs de kade bij Vivegnis moet liggen. Helaas ligt de tankboot er niet meer en we beginnen ons al zorgen te maken dat we zonder brandstof komen te zitten. Maar gelukkig een kilometer verder ligt een Esso tankboot waar we kunnen tanken. We komen net op tijd aan, want 10 minuten later komt er een hele vloot jachten die willen tanken. We nemen 375liter gasolie mee voor 0,67Euro per liter en een beetje drinkwater. Links een foto als we het Albert kanaal verlaten end e Maas weer gaan volgen. Dan varen we door de vuile stad Luik. Op onderstaande foto's is de staal fabriek te zien die aardig wat vuil uitstoot. Links onder staat een foto van een nieuwe brug waarvan het wegdek uit een tunnel komt. 

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten


De sluizen op de Maas gaan snel. Er komen wel steeds meer watersporters die nog nooit gevaren hebben en de raarste capriolen uithalen  in de sluizen. Op onderstaande foto brengt Mar wat vuil weg in een sluis. Het is vandaag 31 graden dus heerlijk weer. Net voorbij sluis Neuville voor Huy zit aan bakboord een Aldi. We roepen de Cojo op of ze ook zin hebben in ijs. Natuur een overbodige vraag. We meren af en Mar en Joop gaan naar de Aldi en komen terug met water en ijs. We eten achter in de Cojo onder een wit laken ons ijsje en vervolgen weer onze trip.
 

click om te vergroten click om te vergroten Hier passeren we Huy met het fort wat met de citadel te bereiken is op de achtergrond.


click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

 

Sluis

aank.

Invaart

Uitvaart

Lanaye

09:33

09:33

10:00

Ramel 13:45 14:13 14:40
Neuville 15:58 16:35 16:53
Seilles 20:05 20:30 20:58

 

Motor Uren Molecuul: 7uur 42min
Reistijd: 11uur 45min
Aantal sluizen: 4 Totaal: 12
Van:  Eysden naar Sluis  Seilles
Urenteller: 4055:20 naar 4063:02

 

Terug naar zondag 2/7 HOME Verder naar  dinsdag 4/7