DAG 11

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

click om te vergroten Zondag 9/7 Eerst lekker douchen op de camping. De douches zijn gratis op de camping. Dan na de koffie boodschappen doen met Joop. De bakker is namelijk op zondag open, dus kunnen we vers brood halen. Altijd gebeurd er wel wat als wij samen boodschappen gaan doen en ook nu hebben de mensen in de bakkerij erg veel lol om onze franse uitspraak. Als we om 11:20 wegvaren regent het. Gelukkig is het na een half uur weer droog en wordt het bloed heet. Ook dit stuk Maas is weer prachtig varen.
 

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

click om te vergroten
Net voor het Canal des Ardennes staat stuurboord dit bord.

Helemaal links een foto vanaf de Maas genomen. Dit dorp ligt een stuk lager dan de Maas.

Bij het plaatsje Lumes (PK88) is aan bakboord een goede ligplaats voor 10 boten. Bij het plaatsje Flize (PK92) is aan stuurboord een ligplaats aan een graswal voor twee boten.
click om te vergroten

De ingang van het Canal des Ardennes

click om te vergroten
Bij PK96 gaan we het Canal des Ardennes in. Gelijk aan het begin van het kanaal ligt de sluis Meuse 7 die ook automatisch is.  Je vaart dan een kom in met een stukje verder een sluis die Pont-á-Bar heet. Alle sluizen zijn tegenwoordig automatisch en te bedienen met dezelfde afstandbediening als de sluizen in de Maas. 
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
 

Foto's boven: Sluis Meuse 7

 

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

click om te vergroten

Sluis Pont á Bar

 

 

click om te vergroten
Hier liggen aardig wat plezier boten, maar bijna allemaal met achterstallig onderhoud. Achter de tweede sluis zit een verhuur en scheepsreparatie bedrijf. Er staat een kraan op de kant om boten op de kant te zetten. Ook hier liggen aardig wat mooie schepen met achterstallig onderhoud. We hebben twee schepen voor ons en we varen rustig naar de volgende sluis die 5km verderop ligt. De jachten zijn al door de sluis en een spits schut onze kant uit. Het is hier erg nauw en het water is een modderpoel nadat de spits ons gepasseerd is. 
click om te vergroten Sluis St Aignan nr4 ligt voor een tunneltje. We hebben geen haast en maken een aantal foto's in de sluis.

click om te vergroten

     
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
     
click om te vergroten   click om te vergroten
Het water is ondertussen weer een beetje schoon geworden en we varen nog 5km verder en gaan bakboord achter sluis Malmy liggen. Een mooie ligplaats voor een boot of vier aan een graskant zonder verkeer. Er zitten een paar vriendelijke vissers met hun hele familie die een dagje uit zijn. Het is 16:15 en ze gaan net inpakken als wij aanleggen. We wandelen met z'n allen naar het dorp Chemery sur Bar. De plaatsjes liggen hier aan het riviertje de la Bar die langs het kanaal stroomt. Het is een mooi plaatsje, maar er is niets te doen. Als we terug zijn pakken Joop en ik na een wijntje de vouwfietsen en verkennen de omgeving iets verder. We bezoeken een oude Romaanse kerk die open staat, maar waar niemand aanwezig is. 
click om te vergroten Als we 's-avonds op de kant zitten, komen er grote vliegende insecten en moeten we rennen, want ze vallen aan. De Maan is deze avond zo duidelijk ,dat we met de verrekijker voor de digitale camera een aantal prachtige foto's kunnen maken. Weer een heerlijke vakantie dag voorbij.
 
click om te vergroten

Sluis aank. Invaart Uitvaart
De Mézieres  42   11:45 12:02
Romery 41   12:18 12:26
Dom-le-Mesnil  40   13:27 13:32
Meuse 7   13:42 13:52
Pont-á-Bar  6   14:00 14:09
Sluis 5 14:42 14:54 15:02
St Aignan 4  15:02 15:07 15:17
Malmy 3 15:55 16:03 16:10

click om te vergroten Foto van de Maan genomen met digitale camera met voor de lens een verrekijker 7X50

Motor Uren Molecuul: 3uur 50minn
Reistijd: 4uur 55min
Aantal sluizen: 8 Totaal: 47
Van: Charleville Mezieres naar Can des Ardennes
Urenteller: 4084:05

Terug naar zaterdag 8/7 HOME Verder naar maandag 10/7