DAG 6

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

Dinsdag 4/7 Als we wakker worden is het schip voor ons al aan het kalk laden. Helaas staat de wind onze kant uit en de boten zijn al aardig wit. Dat wordt dus schoonmaken. Helaas kunnen we hier niet zwemmen, want het oppervlakte water is erg vuil. We vertrekken om 09:35 en iets verderop zien we aan stuurboord ook een lage wal waar je goed kan overnachten. Als we om 11uur voor sluis Grands Malades liggen krijgen we politie controle. Alle scheeps en marifoon papieren worden gecontroleerd. Gelukkig is alles in orde en kunnen we om 11:17 de sluis invaren. We hebben vandaag op de planning staan dat we aan het steiger bij Anseremme gaan liggen, dus hebben we nog heel wat sluizen te doen.


Onderweg maak ik deze foto.
click om te vergroten click om te vergroten Politie controle op Maas

Als we door Namen varen passeert ons de onderstaande sloep. Waarschijnlijk een rondvaart of overzet boot.  Het vrachtschip die samen met ons door sluis Grands Malades ging, vaart de Sambre op in Namen. Op onderstaande foto's is het fort van Namen te zien en de ingang van de Sambre.

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
 
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

Als we namen gepasseerd zijn, schutten we samen met een slepertje door sluis La Plante. Op de achtergrond van de sluis foto's hier onder is Namen nog te zien. Het slepertje zal de verdere dag met ons mee varen, want hij moet naar Anseremme.

click om te vergroten   click om te vergroten

Onderweg kom je landhuizen tegen met een zwembad in de tuin. Op de foto's is een zwembad in de vorm van een schip te zien.

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

click om te vergroten We naderen Dinant click om te vergroten

click om te vergroten We passeren Dinant om 17:30. Als we bij het steiger bij Anseremme aankomen is daar geen plaats. Het steiger ligt echt bomvol. Jammer. We overleggen en besluiten naar het steiger bij Waulsoort te varen. Ik had het voor de vakantie al met Joop over dit steiger gehad, maar we waren er nog nooit toe gekomen om hier eens te gaan liggen.
We passeren eerst nog de rots van Freyr en het kasteel van Freyr.
click om te vergroten

    Kasteel Freyr langs de Maas

Drie klassieke tuinen uit de 18de eeuw verenigen zich harmonisch met elkaar. De fonteintjes, het grasperk, de driehonderd jaar oude sinaasappelbomen en de oudste orangeries van het land.De Franse tuin, omgeven door de Frederic-zaal met schitterende pleisterwerken van de gebroeders Moreti, is aangelegd op verschillende niveaus en georiënteerd naar de Maas. De tuin met zijn zes km hagen vormt een uitgestrekt doolhof met rustige paadjes.

click om te vergroten

click om te vergroten

Voor meer info ga naar:
http://www.freyr.be/ 

click om te vergroten

click om te vergroten


click om te vergroten De Rochers de Freyr is het grootste en belangrijkste klimmassief van België.

Rechts is een leeuw in de rots te zien

click om te vergroten

click om te vergroten Om 17:41 meren we af op het steiger bij Waulsort. Er liggen hier twee steigers in de Maas en er is plek zat. We duiken gelijk de Maas in. Het is hier heerlijk zwemwater. Langs de kant staat er een Kantine / Restaurant, waar je kan eten. Eerst zijn we nog een beetje sceptisch over het restaurant, maar als we het eten krijgen, blijkt dit erg goed te zijn. Na ook een lekker biertje te hebben gedronken in het restaurant, lopen we terug naar de boot. We gaan op het steiger verder met borrelen, maar helaas krijgen we een klein buitje regen.
Vandaag weer een aardige lange vaardag geweest met prachtig weer. 

 

Sluis

aank.

Invaart

Uitvaart

Grand Malades

10:53

11:17

11:50

La Plante   12:10 12:25
Tailfer   12:59 13:13
Riviere   13:43 13:55
Hun 14:22 14:49 15:07
Houx   15:34 15:47
Dinant   16:05 16:20
Anseremme 16:40 16:48 17:03

 

Motor Uren Molecuul: 6uur 3min
Reistijd: 8uur 6min
Aantal sluizen: 8 Totaal: 20
Van: Sl Andenne naar Waulsort
Urenteller: 4063:02 naar 4069:05

 

Terug naar maandag 3/7 HOME Verder naar woensdag 5/7