DAG 4

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME

click om te vergroten


click om te vergroten

click om te vergroten Zondag 2/7 om 10:35 uur vertrekken we bij Panheel. Als we de Maas opvaren richting sluis Maasbracht varen we recht op de Spectrum af. Mijn vader heeft verleden jaar zijn boot verkocht en het is toch wel heel toevallig dat we hem hier op de kruising Maas Julianakanaal tegen komen. Ik maak snel een paar foto's die hier naast staan en maak nog even een praatje met de eigenaar. Dan gaan we weer snel verder richting Maastricht.

We kunnen gelijk sluis Maasbracht invaren en varen over het Julianakanaal door naar sluis Born. Hier moeten we wel een half uur wachten voordat we de sluis in kunnen varen. Als we namelijk aankomen gaat er iets verkeerd in de sluis met een tanker en we horen op de marifoon dat de schipper vraagt om de deuren direct te sluiten.

click om te vergroten click om te vergroten Eerste sluis in het Julianakanaal naar achteren en voren gefotografeerd.
             Sluis Maasbracht

Sluis aank. Invaart Uitvaart Marifoon kanaal
Maasbracht 10:58 11:06 11:22 20
Born 12:29 13:10 13:37 22
 
click om te vergroten click om te vergroten
Boven:
Schapen langs de Maas.

Rechts boven:
Nieuwe brug bij Maastricht.

Rechts onder:
Stadhuis Maastricht.
click om te vergroten

  click om te vergroten Ingang Eijsdenplas

Als we om 16:19uur aankomen op de Eijsdenplassen is het daar erg druk. Het is ook prachtig weer en het is weekend. We vinden aan de westkant als je stuurboord de plassen opvaart en plek aan een schiereiland. Ik ga als eerste  naar de wal en laat mijn achter anker vallen. We kunnen hier goed met  een lange loopplank aan de wal komen en die heeft Joop bij zich. we liggen hier aan een dijk met op de dijk een looppad. Boven voor de boten staat een banktafel. Het is er erg druk met wandelaars, maar we zetten onze stoelen naast de bank en gaan patat bakken. Na het eten nog een lekkere duik, want het water ziet er hier schoon uit. Het is nog erg warm, maar er staat een heerlijk windje en we drinken koffie op het achterdek. Aan de overkant wordt op het strand een luchtballon opgelaten. We maken natuurlijk een paar foto's die hier onder staan. Dan ga ik met Joop de kant op en wandelen naar Oost Maarland waar een feest aan de gang is. We hoorden de hele avond al muziek vanuit het dorp komen en we waren nieuwsgierig wat er te doen was. Er liep een blaaskapel door het dorp heen en weer en alle inwoners dansten er omheen. Erg gezellig om daar even te kijken. We lopen terug langs het meer en zien dat er aan de westkant mooie plekken zijn om met de boot langs de kant te liggen. Natuurlijk zijn deze plekken nu allemaal bezet.

click om te vergroten
click om te vergroten
click om te vergroten
 

   

 

Motor Uren Molecuul: 4uur 51minmin
Reistijd: 5uur 44min
Aantal sluizen: 2 Totaal: 8
Van: Panheel naar Eysdenplas
Urenteller: 4050:29 naar 4055:20

 

Terug naar zaterdag 1/7 HOME Verder naar  maandag 3/7