DAG 29

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Donderdag 27/7 We gaan eerst boodschappen doen in Tholen. Voor een paar jaar geleden zat er een grote supermarkt in de kern van het dorp, maar die is weg. Tegenwoordig moet je een eind lopen naar Albert Heijn, want verder is er geen supermarkt. De bakker en de slager zitten nog steeds in de hoofdstraat. Op de jachthaven zijn ze bezig met de motor van een gemotoriseerde vlet. Als ik een praatje ga maken, blijkt het de Kameleon te zijn, uit de gelijknamige film de Kameleon. Er staat een vier cilinder Opel diesel in en ze zijn de brandstofopvoerpomp aan het vervangen. Zo ze vertellen is de Kameleon hier op de scheepswerf Duivendijk gebouwd.

Om 12:00uur gooien we los en gaan richting de Volkerak sluizen waar we om 14:45uur aankomen. We gaan achter het remmingwerk BB voor de sluis liggen. Je kan hier heerlijk zwemmen en we duiken dan ook gelijk overboord.
Onder het genot van een heerlijk biertje neuzen we in het getijden boekje en de stroomatlas en komen voor morgen op 10:30uur uit om een gunstig tij te hebben om naar Spijkenisse te varen. De gunstigste route is over het Haringvliet en door het spui.
Je ligt hier gratis, dus vandaag geen havenmeester die langskomt om geld op te halen.

  click om te vergroten click om te vergroten

De Kameleon
Website

 

 

   

click om te vergroten Een werkbootje van scheepswerf duivendijk.

Motor Uren Molecuul: 2uur 47min
Reistijd: 2uur 45min
Aantal sluizen: 0 Totaal: 137
Van: Tholen naar Volkerak sluis
Urenteller: 4152:59

 

Terug naar woensdag 26/7 HOME Verder naar vrijdag 28/7