DAG 30

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Vrijdag 28/7 Om 10:27uur gaat de Volkeraksluis open en gooien we los om mee te schutten. Het is hier altijd druk met zeilboten en de sluis ligt behoorlijk vol. Uit de sluis gaan we bakboord uit richting het eiland Tien Gemeenten. We varen dit eiland over de Noord voorbij. Bij de ingang van het Spui moet je een zeer grote bocht maken omdat hier een ondiepte is. Iedere keer als we hier varen zegt Joop dat er een doorgang langs de kant is, maar het waait hier altijd en er lopen golven, dus ik hou liever de boeien aan. We hebben vol tij mee en we vliegen over het Spui. Als je op het Spui stroom tegen hebt, dan ben je niet gelukkig. Midden in het spui is een veerpont overgang waar je goed moet uitkijken. Het Spui is hier erg smal en er loopt een sterke stroom. De veerpont gaat soms vlak voor je over en daar moet je rekening mee houden. Aan het einde van het Spui draaien we bakboord de Oudemaas in. Je kan bij de monding van het Spui op kanaal 04 sector Heerjansdam oproepen  om de situatie op het kruispunt op te vragen. Het is lekker weer en Mar zit  op het voordek te zonnen. Voor de Spijkenisse brug roepen we sector Oude maas op om te melden waar we vandaan komen en dat we naar de Brielsemaas gaan. Om 14:21uur zijn we bij de Voornse sluis. Het is altijd weer een fijn gevoel als je zonder mankementen zo'n grote reis hebt gemaakt en je weer veilig terug bent. Wij gaan naar w.s.v. Hairt-Hille en Joop gaat naar w.s.v. De Vijf Sluizen. Morgen zien we elkaar weer bij het Schoolmeesterseiland op het Brielsemeer. 


Wij gaan thuis wassen en de post ophalen en blijven daarna slapen op de vereniging.

click om te vergroten

Spijkenisserbrug over de Oude Maas

click om te vergroten

Zaterdag 29/7 Er is nog plek zat in het schoolmeestershaventje op het Brielsemeer. Het weer is heerlijk en eigenlijk is het nergens zo mooi als hier. We vragen ons dan ook altijd af waarom we elk jaar zo ver weg moeten in de vakantie.

 

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
   

Atoompie ons volgbootje

     
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

De Helios van Jeroen en Carla

   
     
click om te vergroten click om te vergroten Jeroen gaat even een stukje varen met de jongens van een collega en dan zwemmen op het zandplaatje.

 

Sluis aank. Invaart Uitvaart
Volkerak   10:30 10:45
Voornse 14:21 14:23 14:30

 

Motor Uren Molecuul: 5uur 11min
Reistijd: 4uur 21min
Aantal sluizen: 2 Totaal: 139
Van: Volkerak sluis naar Spijkenisse
Urenteller: 4157:10

 

Terug naar donderdag 27/7 HOME Einde vakantie 2006