DAG 10

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Zaterdag 8/7 We willen vandaag naar Charleville Mezieres varen. En het plan is om vanavond uit eten te gaan. Gelukkig ontdek ik het touw wat door de zwemmers van gisteren tussen onze boten is vastgemaakt aan de zwemtrappen. Met de pikhaak een tijdje knutselen om de knopen er uit te krijgen. We vertrekken om 09:47. Wel makkelijk om even met de afstandsbediening van je ligplaats de sluis in werking te stellen. In de jaren hiervoor moesten we altijd even een praatje met de sluiswachter gaan maken om de sluis goed te zetten en ons te schutten. De sjeu gaat er zo wel steeds verder af en het kleine beetje Frans wat we beheersen kunnen we niet meer gebruiken. We doen een paar sluizen en bereiken om  11:10 Charleville Mezieres. De laatste sluis voor de stad is een erg hoge, maar die is niet automatisch. Er zit een sluiswachter op die netjes je touw aanpakt en de sluis rustig draait.
click om te vergroten Op de sluis naast het sluiswachterhuisje staat een paal met de hoge waterstanden aangegeven van verschillende jaren. click om te vergroten
     
click om te vergroten Het is mooi varen op dit stuk Maas. Er zijn veel reigers te zien langs de kant. Soms vliegen ze voor je uit, als ze opgeschrikt worden. click om te vergroten

  click om te vergroten Op deze kaart is te zien dat als je door sluis 43 de stad binnenvaart je stuurboord uit moet gaan om naar de jachthaven te varen. Ik heb een H gezet waar de nieuwe jachthaven zich ongeveer bevindt.

click om te vergroten Links de jachthaven met onze boten.
Op de foto rechts kan je de haven vanuit de lucht zien en de oude steiger naast de camping.
click om te vergroten
Er is een jachthaven in een kom naast de camping gemaakt. Voorheen lag je aan een steiger in de Maas naast de camping. De haven is best mooi, maar niet erg gezellig. We verkennen de camping en de vrouwen ontdekken een wasmachine, dus dan maar eerst even de was doen. We rekenen gelijk het liggeld van 10Euro af bij de receptie van de camping. Na het eten op de boot gaan we de stad verkennen. Gezellige stad met een markt op het plein in het centrum.
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Ingang camping Loopbrug over de Maas  
Terug bij de boot een lekker wijntje en dan naar een restaurant naast de haven. Duur en lekker culinair gegeten, maar zoals altijd in dure culinaire  restaurants niet erg veel gekregen. Nog even een stukje gelopen en wat praatjes gemaakt met camping gasten, terug naar de boot. Heerlijke avond gehad op het steiger voor de boot met natuurlijk de nodige wijn en kaas.
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

 
   
click om te vergroten click om te vergroten Charleville
Mezieres

 
   
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Camping vanaf brug    

Sluis aank. Invaart Uitvaart
Joigny   44   09:50 09:58
Montcy  43    10:53 10:59

 

Motor Uren Molecuul: 1uur 17min
Reistijd: 1uur 23min
Aantal sluizen: 2 Totaal: 39
Van:  sluis 44 naar Charleville Mezieres
Urenteller: 4080:15

 

Terug naar vrijdag 7/7 HOME Verder naar zondag 9/7