DAG 24

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Zaterdag 22/7 Om 08:00 vertrokken in de stromende regen en met onweer. Alles slaapt nog en hier en daar zie je een slaperig hoofd voor een raampje verschijnen als we wegvaren. Gisteren hebben we nog aan diverse mensen gevraagd of we via het Hellendvlak of de Dender terug naar Nederland konden. Er was gisteren een jacht terug gekomen van de botenlift en volgens hem was de lift zeker een week gesloten door een lek van de bak. Volgens anderen was het water niveau in de Dender één meter of lager. Voor ons om te beslissen om over de Schelde terug te varen. We varen daarom weer terug naar de Schelde en zijn van plan om naar Oudenaarde te varen. Het weer is tot Tournai slecht, daarna wordt het droog en gaat de zon weer schijnen. De doorvaart door Tournai gaat snel. De doorvaart door de stad wordt met stoplichten geregeld. Bij Bossuit staat het onkruid bij de aanleg zeer hoog. De laatste jaren wordt hier niet veel meer gedaan voor de jachten. Als we net voor Oudenaarde zitten, hoor ik Aad van de Sacrifice op de marifoon. Hij is samen met Arold van de Helena op vakantie. Ze willen een rondje maken over Ronqueres. Ik roep Aad op en vertel hem over de problemen bij de schepenlift. Ze willen toch gaan kijken hoe de situatie is en varen verder. Wij gaan aanleggen in de kleine maar gezellige haven van Oudenaarde.
click om te vergroten De doorvaart door Tournai. click om te vergroten

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten
Oudenaarde haven    

click om te vergroten We gaan de stad in en vinden een Italiaanse ijszaak, dus onze dag kan niet meer stuk. Oudenaarde is een gezellige stad en Joop maakt wat foto's in de binnenstad. De vrouwen gaan terug naar de boot en wij gaan naar een internetcafé en naar de Aldi om bier in te slaan.
Terug bij de boot hebben we een barbecue met patat op het steiger. De havenmeester komt nog langs om het havengeld van 5 euro op te halen. Voor stroom en water staan er automaten op het steiger.
click om te vergroten

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

 

Sluis aank. Invaart Uitvaart
Peronnes 08:09 08:17 08:29
Kain 09:36 09:50 09:58
Herinnes 10:58 11:14 11:29
Kerkhoven 12:31 12:47 12:58

 

Motor Uren Molecuul: 5uur 5min
Reistijd: 6uur 0min
Aantal sluizen: 4 Totaal: 132
Van: Peronnes naar Oudenaarde
Urenteller: 4135:55

 

Terug naar vrijdag 21/7 HOME Verder naar zondag 23/7