Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Het aantal overlijdensgevallen door het coronavirus in de Verenigde Staten is opgelopen tot meer dan tweeduizend. De Amerikaanse president Donald Trump heeft een reiswaarschuwing voor de staten New York, New Jersey en Connecticut afgegeven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Vooral New York wordt momenteel hard getroffen.
  2. De Britse premier Boris Johnson heeft een brief over het coronavirus geschreven die vanaf komende week naar alle huishoudens in het Verenigd Koninkrijk wordt gestuurd. Johnson verblijft momenteel in thuisisolatie. Donderdag werd bekend dat hij positief is getest op het virus.
  3. Winkeliers die door de uitbraak van het coronavirus in de financiƫle problemen komen te zitten, kunnen gebruikmaken van het Noodloket dat door het kabinet is opgezet. Minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer van economische zaken maakten dat zaterdag bekend.
  4. KLM neemt vanwege de coronacrisis eerder afscheid van de Boeing 747, die door liefhebbers ook wel de 'Queen of the Skies' wordt genoemd. Zondag 29 maart landt dit type toestel voor het laatst in dienst van KLM op Schiphol.
  5. De Chinese stad Wuhan heeft zaterdag enkele metrodiensten opgestart en delen van de stadsgrens heropend. Dat is voor het eerst sinds januari toen de lockdown in de miljoenenstad inging vanwege de uitbraak van het coronavirus.