Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Paus emeritus Benedictus XVI (93) is ernstig ziek geworden, schrijft de Duitse krant Passauer Neue Presse maandag op basis van zijn biograaf. Benedictus XVI zou sinds hij is teruggekeerd na het afscheid van zijn broer in juli veel last hebben van wondroos. Het gaat om een ontsteking van de huid.
  2. De Noorse cruisemaatschappij Hurtigruten heeft maandag al haar expeditiecruises opgeschort in verband met een corona-uitbraak op een van haar schepen. Ten minste 36 bemanningsleden en 4 passagiers op de MS Roald Amundsen testten afgelopen weekend positief op het virus.
  3. Het gaat door de coronacrisis goed met lokale speciaalzaken. Slagerijen, bakkerijen en groenteboeren hebben hun omzet in de afgelopen maanden met soms wel tientallen procenten zien oplopen, blijkt maandag uit cijfers van GfK die de NOSopvroeg.
  4. Microsoft wil de Amerikaanse tak van de videoapp TikTok overnemen, bevestigde het bedrijf zondag. Na een gesprek tussen Microsoft-CEO Satya Nadella en de Amerikaanse president Donald Trump besloot het concern rond 15 september tot een deal te komen.
  5. Een enorme 'plankwolk' trok maandag vanaf de Noordzee het land over bij Scheveningen. Deze wolken zijn meestal een teken voor noodweer.