Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Treinreizigers zijn steeds beter te spreken over de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het percentage treinreizigers dat het spoorwegbedrijf het rapportcijfer 7 of hoger geeft lag vorig jaar op 86 procent, tegenover 80 procent een jaar eerder.
  2. Wijkteams zorgen eerder voor meer, dan voor minder zorgkosten. Dat valt op te maken uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) hiernaar. Doel van de wijkteams was juist minder dure zorg.
  3. In Macedoniƫ is een netwerk van families en vrienden actief dat met de productie van nepnieuws miljoenen mensen heeft bereikt. Dat concluderen experts Peter Burger van de Universiteit Leiden en zijn Belgische collega Maarten Schenk na onderzoek.
  4. Agenten hebben woensdag een vrouw uit een brandende auto gered in de Amerikaanse staat Texas. Een dronken automobilist crashte tegen een pick-uptruck in Haltom City, waarna de truck met de vrouwelijke bestuurder vlam vatte.
  5. In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.