Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Meer dan de helft van de Nederlanders (56 procent) heeft hun donorkeuze nog niet geregistreerd, meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) maandag.
  2. Nederland heeft voor het tweede jaar op rij het beste pensioenstelsel ter wereld, schrijft adviesbureau Mercer in de Global Pension Index van het bureau. Nederland loopt uit op Denemarken, die net als vorig jaar op de tweede plaats staat, Australiƫ staat op plek drie.
  3. Handhavende buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) mogen zich in de toekomst verdedigen met pepperspray en een wapenstok, meldt de BOA Bond. Volgens de belangenorganisatie zijn hierover afspraken gemaakt met minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.
  4. Bijna een kwart van de jeugdzorginstellingen kan financieel amper het hoofd boven water houden. Dat blijkt uit een analyse van de jaarverslagen van 268 organisaties, zo meldt de NOS maandag op basis van een analyse van inkoopcoƶperatie Intrakoop.
  5. In de Amerikaanse stad New Orleans zijn zondag twee instabiele hijskranen opgeblazen. De kranen werden gebruikt bij de bouw van het Hard Rock Hotel dat op 12 oktober deels instortte. Daarbij kwamen drie mensen om het leven.