Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft zondagavond de explosieve stof vernietigd die was gevonden in een schuur in Den Bosch. De bewoners van de 27 ontruimde woningen van het nabijgelegen appartementencomplex mogen weer naar huis.
  2. Eindelijk is het dan zover, vanaf maandag is er een directe treinverbinding tussen Amsterdam en Londen, waar reizigers voorheen altijd moesten uitstappen in Brussel. De treinstellen zullen wel leeg zijn, aangezien aan beide kanten van het kanaal een negatief reisadvies geldt voor de overkant.
  3. In de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam dient maandag de rechtszaak over het civiele verbod van motorclub Caloh Wagoh Main Triad MC, een club die inmiddels bekendstaat als uitvoerder van moorden op bestelling. De gebeurtenissen op een rij.
  4. De politie gaat langs de Nederlandse grens steekproefsgewijs voertuigen aan de kant zetten om te controleren op de illegale import van vuurwerk. Dat zegt Ruud Verkuijlen, programmamanager Geweld tegen politieambtenaren bij de Nationale Politie, meldt de politie maandag. Ook waarschuwt hij voor een "onvoorspelbare jaarwisseling".
  5. Met de 25-jarige Tao Geoghegan Hart als winnaar van de Giro d'Italia zegeviert er opnieuw een renner van de jongere generatie in een grote wielerronde. NU.nl-verslaggevers Daan de Ridder en Bas Scharwachter blikken terug op de Giro en bespreken ook waarom de 'jonkies' dit jaar zo goed zijn.