Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Het elfjarige meisje dat woensdag door haar vader uit civiel toezicht werd onttrokken, is weer terecht. Haar vader is opgepakt, meldt de politie donderdag.
  2. De kleine meerderheid in de Tweede Kamer heeft donderdag met enige tegenzin ingestemd met de spoedwet van minister Carola Schouten (Landbouw) om de stikstofproblemen aan te pakken. GroenLinks en PvdA, nodig voor een meerderheid in de Eerste Kamer, stemden tegen. De SGP zag vooralsnog geen beter alternatief en gaf de wet het voordeel van de twijfel.
  3. Het omstreden schip Sea-Watch 3 heeft besloten verder te varen onder de Duitse vlag. De organisatie zegt in een verklaring "onvoldoende vertrouwen te hebben dat Nederland zich als vlaggenstaat voldoende inzet om de Sea-Watch 3 operationeel te houden".
  4. De koelers van de sinterfabriek van Tata Steel stoten 1,5 tot 2 keer meer stof uit dan vergund, meldt provincie Noord-Holland donderdag. De provincie start een onderzoek om te kijken "hoe dit heeft kunnen gebeuren".
  5. Onderzoekers hebben bij de Falklandeilanden een berucht Duits oorlogsschip gevonden. De SMS Scharnhorst werd 105 jaar geleden aan het begin van de Eerste Wereldoorlog tot zinken gebracht. Dit gebeurde tijdens de Slag bij de Falklands tussen het Verenigd Koninkrijk en het Duitse Rijk.