Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Craig Williams, de privésecretaris van de Britse premier Rishi Sunak, zegt sorry voor een weddenschap die hij afsloot over de nieuwe verkiezingsdatum. Hij gokte dat er in juli nieuwe verkiezingen zouden komen, vlak voordat de premier de datum bekendmaakte.
  2. Een dag voor de start van het EK is Beieren volgestroomd met duizenden Schotse voetbalfans. Het zorgt voor gezellige, maar zeker ook opmerkelijke plaatjes uit de stad van het openingsduel. Een overzicht.
  3. De storing bij het RDW is donderdagavond verholpen, meldt de organisatie op haar website. Volgens een woordvoerder was er iets misgegaan bij het opschonen van de database. Die zat vol met oude data.
  4. Een 25-jarige Hagenaar is zondag en maandag gegijzeld, mishandeld en bedreigd in een woning in Den Haag. De politie wist zijn locatie maandagochtend te achterhalen en hem te bevrijden.
  5. De meest energie-intensieve bedrijven van Nederland kunnen samen vele honderden miljoenen kubieke meters aardgas besparen met maatregelen die ze binnen korte tijd hebben terugverdiend. Ze zijn daar ook toe verplicht, maar de meerderheid van de bedrijven werkt niet mee.