Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De politie heeft dinsdag laten weten dat de fatale steekpartij in Breda waarbij de vijftienjarige Megan maandagmiddag om het leven kwam in de relationele sfeer plaatsvond. Het slachtoffer en de zestienjarige jongen die verdacht wordt van het misdrijf zaten bij elkaar op school, aldus een woordvoerder.
  2. Ajax is om 21.00 uur begonnen aan het eerste duel met het Cypriotische APOEL FC in de play-offs van de Champions League. In dit liveblog is het duel in Nicosia te volgen.
  3. Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid vliegt later deze week naar Thailand om met vertegenwoordigers van de Thaise regering over de zaak van de Nederlandse coffeeshopbaas Johan van Laarhoven te praten, schrijft hij dinsdagavond in een brief aan de Tweede Kamer. Van Laarhoven is in Thailand tot tientallen jaren cel veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld.
  4. Een buschauffeur van de vervoersmaatschappij Arriva heeft maandag een vrouw met een nikab uit een bus in het Limburgse Stein laten zetten. De chauffeur in kwestie belde de politie toen de vrouw weigerde uit te stappen, zo bevestigt Arriva dinsdag in gesprek met NU.nl na berichtgeving van De Telegraaf.Het is voor zover bekend de eerste keer dat zo'n incident heeft plaatsgevonden.
  5. Apple lanceert in november Apple TV Plus, een streamingdienst met films en series. Kijkers kunnen voor ongeveer 10 euro per maand gebruikmaken van de dienst, schrijft Bloomberg.