Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Ajax heeft dinsdag weer een stap richting de landstitel gezet door Vitesse te verslaan. De ploeg van trainer Erik ten Hag was in de Johan Cruijff ArenA met 4-2 te sterk voor de Arnhemmers.
  2. InSight, de Marslander van NASA, heeft op 6 april voor het eerst een beving gedetecteerd op de rode planeet. De Franse ruimtevaartorganisatie CNES heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De waarneming is echter wel te klein om verder onderzoek mogelijk te maken.
  3. Egyptenaren hebben volgens verwachting ingestemd met grondwetswijzigingen, waardoor president Abdul Fatah Al Sisi mogelijk tot uiterlijk 2030 kan aanblijven. In een referendum stemde 88,83 procent van de kiezers in met de veranderingen, maakte de verkiezingscommissie dinsdag bekend.
  4. Een ijsbeer dwaalde rond in een dorp in het oosten van Rusland. Het dier was op zoek naar eten. De ijsbeer had een kilometerslange tocht afgelegd en was volledig uitgeput. Russische hulpdiensten zijn maandag een operatie gestart om het dier te repatriƫren. De ijsbeer werd verdoofd en met een helikopter terug naar de habitat gebracht.
  5. De inlichtingendiensten van Sri Lanka beschikten over specifieke aanwijzingen voor aanstaande aanslagen, stelt premier Ranil Wickremesinghe dinsdag, twee dagen na een reeks aanslagen waarbij in Sri Lanka zeker 321 mensen zijn omgekomen.