Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. Ruim 140.000 bedrijven hebben vorig jaar besloten om ermee te stoppen. Dat is het grootste aantal sinds de metingen in 2007 begonnen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
  2. Twitter heeft maandag een waarschuwing geplaatst bij een tweet van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Volgens het platform is het bericht dat de fractievoorzitter zondag plaatste over coronavaccinaties misleidend.
  3. Het verbod op vluchten en bootreizen vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland vervalt dinsdag om 0.00 uur, maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond bekend. De Britse variant van het coronavirus is al zodanig in Nederland verspreid, dat het verbod volgens het ministerie geen toegevoegde waarde meer heeft.
  4. Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) waren opvallend optimistisch over de komende maanden. Waar het de afgelopen persconferenties vooral over de derde golf en de risico's daarvan ging, waren de leden van het kabinet nu vooral hoopvol over de toekomst, viel NU.nl-verslaggever Edo van der Goot op.