Nu.nl nieuws

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
  1. De persoon die achter de bombrieven zit die de afgelopen weken naar verschillende bedrijven werden gestuurd, ondertekent de dreigementen met een combinatie van horizontale en schuine strepen, zo is dinsdagavond in het tv-programma Opsporing Verzochtgemeld.
  2. FC Cincinnati beweert dat Ron Jans is ontslagen en niet zelf is opgestapt na de beschuldiging van racisme. De Amerikaanse club laat verder weten dat het niet het eerste incident was waarbij de 61-jarige trainer betrokken was sinds zijn komst in augustus.
  3. De politie richt zich op "een aantal specifieke personen" in het onderzoek naar de verdwijning van de studente Sumanta Bansi. Dit heeft politiewoordvoerder Wendy Boudewijn dinsdagavond gemeld in het tv-programma Opsporing Verzocht.
  4. Het bestaande malariamedicijn dat werkt tegen de ziekte die door het coronavirus 2019-nCoV wordt veroorzaakt, moet onder meer de verspreiding van het virus inperken, zo laten onderzoekers aan de KU Leuven in Belgiƫ weten. Zij ontdekten woensdag dat het medicijn effect heeft op het virus.
  5. Een groep boeren is dinsdagavond onaangekondigd met tractoren voor een ingang van het Binnenhof in Den Haag verschenen. Woensdagochtend zal er een gepland boerenprotest plaatsvinden naast het Malieveld.