DAG 15 Vakantiereis 2013 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

 

dag 15 zaterdag 6-7-2013    
Vertrek Wolfburg   Urenteller 5120h50m
      Vertrek 08:47
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
         
Afstand 47,7Km Totale afstand 699,8Km  
Motoruren 04h28m Totaal motoruren 77h40m  
Reistijd 04h26m Totale reistijd 91h27m  
Aankomst Bülstringen Aankomst 13:13
Terug naar vrijdag 5/7  

Verder naar zondag 7/7

Om half negen uit de nauwe haven in Wolfburg vertrokken. Ik ben eerst bij het havenhoofd gaan kijken of er geen scheepvaart is, want anders is er een enorme zuiging in de haven en gebeuren er misschien ongelukken. Joop eerst geholpen om de haven uit te komen en wij er achter aan. We maken een mooie tocht zonder sluizen en leggen s'middags vroeg aan in Bülstringen. Hier heb je op de kant een mooi uitzicht naar alle kanten.

Er is een stukje damwand voor vier sportboten. Goede ligplaats. We kunnen goed op de kant zitten en hebben een heerlijke barbecue. Achter onze aanleg is een watertappunt voor schepen, die goed gebruikt wordt. Af en toe komt er een fietser voorbij. Er is ook regelmatig politie controle bij de beroepsvaart. Je ligt hier echt veilig naar ons idee.

 Aanleg net voor Bulstringen   plaats voor vier jachten 

 watertappunt voor beroepsvaart  scheepvaart gaat vlak langs je  

 Soms gaat de beroepsvaart op een meter langs je heen omdat ze water gaan tanken. De boot goed vastzetten is een vereiste.

 Barbeque   Barbeque en band plakken 
S'middags wil ik met joop op de fiets het dorp verkennen. Helaas Joop heeft weer een lekke band. We plakken hem en gaan op weg. (op de foto rechts boven zijn we de band aan het controleren) Er staan veel huisjes leeg in het dorp en er is niets te doen en te zien. Wel een prachtige omgeving, maar waarschijnlijk weinig werk in de buurt. Er is iets verderop een officiële ligplaats voor jachten en vrachtschepen. Er liggen hier veel lege vrachtschepen maar geen jachten aan de kade.
In Bulstringen   In Bulstringen

 rondrit door het dorp  kade

 Bord bij de officiële ligplaats iets verderop

 Ook bij de ligplaats in het dorp  kaart Bülstringen  Wij liggen voor het dorp

 

 De vaartocht van dag 15


Terug naar vrijdag 5/7 Home Verder naar zondag 7/7