DAG 4 Vakantiereis 2013 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

dag 4 Dinsdag 25-6-2013    
Vertrek Zwolle   Urenteller 5071h18m
      Vertrek 09:28
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
6 Rogat sluis  12:20 13:10 13:32
7 Ossesluis 14:03 14:15 14:30
8 NW Brugsluis 15:14 15:20 15:35
Afstand 51,2Km Totale afstand 292,6Km  
Motoruren 05h29m Totaal motoruren 28h14m  
Reistijd 07h02m Totale reistijd 30h40m  
Aankomst Centrum Hoogeveen Aankomst 16:30
Terug naar maandag 24/6  

Verder naar woensdag 26/6

Dinsdag om rond half tien gooien we los en varen richting Hasselt. Omdat we voor de bruggen naar het centrum liggen, kunnen we gelijk het Zwolle IJsselkanaal op varen. Hieronder een foto voor Hasselt aan het Zwarte water. Het is droog, maar behoorlijk koud. Soms een waterig zonnetje.

 
 Hasselt

 
 De was doen  Op het Zwarte water  Bij Zwartsluis naar het Meppelerdiep

 Mar doet onderweg de was. Bij Zwartsluis kunnen we gelijk binnen varen. Meestal is het hier druk en moet je wel even wachten voordat je de brug kan passeren. Achter de brug staan bakboord een paar woningen die de tuin nautisch hebben ingericht. Een mooi gezicht. Bij de scheepswerf stuurboord kan je tanken.

 
 Nautische tuin  Tanken in Zwartsluis
Net voor emmen gaan we stuurboord uit de Hoogeveensevaart in. Je mag hier maar 9Km/h varen. Op de eerste sluiis de Rogat sluis die we passeren krijgen we een mooie kaart van het stuk vaarwater naar Ter apel. Dat is mooi, nu hoeven we geen kaart te kopen. De sluizen lopen snel en om 4uur varen we Hoogeveen al in.
 

We draaien de Hoogeveensevaart in.

Net voor je Hoogeveen uit vaart na de NW Brugsluis kan je bakboord uit het oude kanaal wat vroeger door de binnenstad liep invaren. De bruggen die je moet passeren worden netjes op afstand bediend en voor ons erg snel. Er zijn achter een tennisveld een paar mooie aanlegplaatsen gemaakt waar we afmeren. Je ligt hiet een paar kilometer van de binnenstad.
 
 De aanleg in Hoogeveen. Erg rustig, we zijn de enige.

 We meren de boten af en vertrekken lopend naar de binnenstad. De winkels zijn nu nog open dus we moeten een beetje haast maken. In de binnenstad van Hoogeveen is het leuk winkelen. We kopen natuurlijk weer van allerlei spullen. Ik bijv. een 1,5V batterij lader voor op USB. Een leuk hebbedingetje. We duikenop de terugweg een caffetaria in en doen ons tegoed aan patat en kroketten.

 

   
 Aanleg Hoogeveen    Op weg naar centrum Hoogeveen

 De foto onder is van de overkant waar wij overnachten. Later horen we van de mensen van het oude sleepertje dat het aan onze kant wel eens herrie is. Wij hebben een rustige nacht en geen problemen.

 Stukje kaart uit de kaart die kaart die we op de sluis kregen. Drenthe rond over water.

   
 Andere kant van aanleg Hoogeveen  Vanaf de brug de aanleg Hoogeveen

 s'-Avonds na het eten maak ik nog een wandeling in de omgeving en dan een pilsje op de Molecuul en bespreken we de route die we nu varen. We hebben een mooie kaart gehad van dit gebied en voorlopig schieten we aardig op.  

 

 De vaartocht van dag 4


Terug naar maandag 24/6 Home Verder naar woensdag 26/6