DAG 10 Vakantiereis 2013 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

dag 10 maandag 1-7-2013      
Vertrek Pk 4 Ibburen   Urenteller 5097h12m
      Vertrek 08:36
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
         
Afstand 57,6Km Totale afstand 493,8Km  
Motoruren 05h13m Totaal motoruren 53h47m  
Reistijd 05h16m Totale reistijd 67h13m  
Aankomst Bad Essen Aankomst 13:52
Terug naar zondag 29/6  

Verder naar dinsdag 2/7

 Om 8 uuur opgestaan bij km4 in het Mittellandkanaal. We hebben gisteren afgesproken om half negen weg te varen richting Bad Essen. Het is zwaar bewolkt maar de temperatuur is zo’n 18graden. Er staat behoorlijk wat wind, maar die hebben we dadelijk mee. Om half negen gooien we los en hebben een mooie vaart richting Bad Essen waar we rond twee uur aankomen.

aanleg Bad Essen   Na de thee naar het centrum  prima ligplaats

     
Aanleg Bad Essen   Op weg naar het centrum  
Er liggen al twee schepen op de vrije ligplaats tegenover Bad Essen, maar we kunnen er nog een plekje vinden. De boot uit Moordrecht ligt er ook en zegt later nog verder te varen. Wij willen een ijsje gaan eten in de stad. Even thee drinken en dan lopen we naar het centrum. Aan de overkant waar wij liggen, staat al jaren een bord dat ze daar een jachthaven met woningen gaan bouwen. Er is nog niets van te zien.

Blijkt de ijszaak dicht te zijn en waarschijnlijk nooit meer open te gaan. Dat is een tegenvaller. We lopen door het centrum en gaan bij de zoutwaterbron kijken. Terug naar de boot komen we langs een mooie slagerij waar de vrouwen heerlijke dingen kopen. Daar horen ze ook dat het echtpaar van de ijszaak ruzie hebben gekregen en alles naar elkaars hoofd hebben gegooid en de zaak hebben gesloten. Het wachten is op een nieuwe eigenaar. We krijgen bij de slager wel gratis twee lekkere stukken worst.

     
Zoutwater bron    In de zoutwater bron 
Mar koopt bij de Aldi een bak ijs en als we bij de boot komen, gaan gelijk de stoelen naar buiten en ijs eten. Het is zo'n 21 graden geworden, en het ijs is al aardig gesmolten. Een biertje en wijn met noten na het ijs maken de middag af. Ik heb bij de Euro shop een omvormer gekocht van 12-24Volt naar 5volt usb aansluiting. Deze kan ik gebruiken om een lader voor penlites te voeden. Joop wil ook zo'n omvormer en we halen zijn fiets waar pas de buitenband van is vernieuwd van het rek. Wat blijkt, de binnenband is kapot. Ik ga maar lopen om de omvormer op te halen en als ik terug kom is hij de band aan het demonteren. De binnenband is zo kapot gegaan door de kapotte buitenband, dat hij eigenlijk niet meer te vertrouwen is. Joop heeft geen binnenband meer en Mar haalt mijn reservebinnenband uit de boot, die we dan monteren. Gelukkig heeft Mar verleden jaar een binnenband gekocht in Frankrijk. Ik loop nog even bij een buurman langs om wat informatie over Berlijn te halen. Hij komt uit amsterdam en is naar Berlijn geweest. Hij wijst mij een paar plekken op de kaart aan waar we kunnen overnachten en heeft wat informatie over de reis. Dan op de boot het verslag maken en de motor nakijken. Er hangen een paar druppels aan de waterpomp van de motor wat een lekkage zou kunnen zijn. Morgen nog maar eens controleren. 
Mooie bloemen in het park  Bad Essen kaart 

 

 

 De vaartocht van dag 10


Terug naar zondag 29/6 Home Verder naar dinsdag 2/7