DAG 13 Vakantiereis 2013 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

 

dag 13 donderdag 4-7-2013      
         
Vertrek Hannover   Urenteller 5112h05m
      Vertrek 08:37
         
         
sluis nr. sluisnaam aankomst invaart uitvaart
 31 Sluis Anderten  09:45 10:09  10:33 

 

       

Afstand

62,1Km Totale afstand 652Km  

Motoruren

06h02m Totaal motoruren 70h29m  

Reistijd

06h28m Totale reistijd 83h46m  

 

       
Aankomst Braunschweig Aankomst 15:05
 
Terug naar woensdag 3/7  

Verder naar vrijdag 4/7

 


We willen vandaag naar Braunschweig varen. Dat is zo’n 60Km. Het is een beetje een stuk saai kanaal, maar het is wel verschrikkelijk druk onderweg. We passeren gelijk na onze aanleg de jachthaven van Hannover. We hebben hier een paar jaar geleden overnacht en Hannover bezocht. Een fijne jachthaven, maar omdat we op doorreis zijn, hebben we op een onbetaalde aanleg overnacht.

 

     
 Jachthaven Hannover  Jachthaven Hannover   waterpolo

 

Onderweg zitten er aan de zijkant van het kanaal spundwanden. Dat zijn damwanden onder of net boven water. Oppassen dat je niet te veel aan de kant vaart. Op de middelste onderstaande foto zie je zo'n stalen damwant net boven water. Er staan langs het kanaal een aantal borden die je waarschuwen voor dit gevaar.

 

     
Molen in duitsland   Damwand net boven water  Let op

 

We moeten bij Pk 174Km sluis Anderten doen. Hier aangekomen roep ik op en krijg te horen dat we de bakboord sluis in moeten na twee beroeps schepen. Je mag hier niet naar de sluis varen zonder toestemming van de sluismeester. Er is een aanleg voor jachten bakboord voor de sluis op 1km afstand. We schutten eigenlijk zeer snel 14,7 meter omhoog. Het is bakboord in de sluis wel erg hard werken om de boot aan de kant te houden. Beter is het om stuurboord aan te leggen. Maar helaas er was geen plaats. 

   
Sluis Anderten   Sluis Anderten

 

 

Sluis Anderten

 

     
 

in sluis Anderten 

 

 

 

   
 sluis Bolzum richting Hildesheim  Sluis Hildesheim

 

 

     
 jachthaven Sehnde op pk 185   jachthaven Sehnde  was ophangen

 

We passeren jachthaven Sehnde waar je in het kanaal aan de buitenkant van het steiger kan overnachten. Op de terugweg gaan we hier overnachten. Een hele gezelligge jachthaven.

 

 Kolenoverslag  super recht kanaal  

 

We worden onderweg opgelopen door een nederlands schip met duwbakken die het hele kanaal in rep en roer zet Het lijkt wel of we op zee zitten, van pk 200 tot pk 213 is het niet rustig varen. Na de afslag Salzgitter pk 213 is er bijna geen vaart meer.

 

 

 jachthaven Braunschweig op pk 217,5  Aanleg Braunschweig pk 223  container bedrijven

 

We komen aan in Braunschweig, waar we in een kommetje op km 223 goed aan kunnen meren en het erg rustig is. We zetten de tafel en stoelen op de kant en hebben een fijne middag. Maken nog een wandeling naar het dorp. Er zitten hier enorm veel tweedehands auto zaken en een enorme grote zaak met woninginrichting spullen, maar ook de standaard winkels zijn er te vinden. Lekker eten op de molecuul en dan nog even de motor nakijken. Later op de avond nog even een stukje verslag tikken.

 

 aanleg Braunschweig  aanleg Braunschweig  

 


 

 

 

De vaartocht van dag 13

 


 

Terug naar woensdag 3/7 Home Verder naar vrijdag 5/7