DAG 11 Vakantiereis 2013 van de jachten de Molecuul en de Cojo Home

 

dag 11 dinsdag 2-7-2013    
         
Vertrek Bad Essen   Urenteller 5102h25m
      Vertrek 08:32
  Water tanken 11:50 12:25  
         
Afstand 40Km Totale afstand 533,8Km
Motoruren 04h44m Totaal motoruren 58h31m
Reistijd 04h23m Totale reistijd 71h36m
Aankomst Minden Aankomst 12:55
Terug naar maandag 1/7  

Verder naar woensdag 3/7

Om half negen na het vuil weggebracht te hebben, vertrekken we uit Bad Essen. Het zonnetje schijnt gelukkig, maar het is nog behoorlijk fris en de dekken zijn nat van de condens. We gaan naar Minden. We willen voor Minden in de jachthaven water tanken. Het is een mooie vaart door dit stuk van het kanaal. Onderweg wast Mar de Vesten en hangt ze achterop de boot te drogen. Door de wind en zon zijn ze zo droog. Tevens wordt onderweg de was van Cor tweemaal overgehengeld om te centrifugeren. Een centrifuge aan boord is voor de vrouwen een uitkomst.

Bij de jachthaven aangekomen moeten we door een nauwe doorgang naar binnen en leggen aan bij het gastensteiger. Jammer genoeg heb ik nog een lichte schade door een aluminiumbak die buiten het steiger steekt. Ik loop naar het clubhuis waar je ook kan eten en wat drinken en vraag naar de havenmeester. Blijkt een mooie jonge meid te zijn. We mogen water tanken, dat is geen probleem. Het water wordt via pijpen naar het gastensteiger gebracht en is ijskoud. Als we met tanken klaar zijn komt de echte havenmeester op hoge poten vragen wat we aan het doen zijn. Geen leuke ontmoeting met deze havenmeester. Natuurlijk is zo alles verklaard en is het geen probleem. We geven hem twee euro en een clubvlag van Piet Heijn. Dan gelijk de haven uit, want er moeten twee gasten binnenkomen die al liggen te drijven op het kanaal.

 
 Onderweg naar Minden  Aanleg Minden  Genieten op de kant

   
     Aanleg Minden
Een paar kilometer verder leggen we aan in Minden op onze vaste plek bij de aanleg van de politieboot. Onze buurman uit moordrecht ligt er al. De fietsen van het dek en gauw naar het centrum van Minden. Daar een lekker ijsje gegeten op een terras en de winkels bekeken. Een Warnerstein biertje gedronken op een terras in de zon en daarna kip gegeten in een snackbar. Terug bij de boot de stoelen buiten en lekker voor de boot zitten.
Aanleg Minden  Bouwen nieuwe sluis  Bouwen nieuwe sluis 

 Nog een stukje gefietst naar de schachtensluis, waar ze een nieuwe sluis aan het bouwen zijn.

 

Kanaal bij Minden


 De vaartocht van dag 11


Terug naar maandag 1/7 Home Verder naar woensdag 3/7