VAKANTIEREIS 2019 van de motorjachten Molecuul en Cojo

Dit jaar hebben we een vaartocht gemaakt naar Bremen in Duitsland. De boten zijn deze winter in het water gebleven, dus we konden al weer snel de boten in orde maken voor onze vaarvakantie. Al heb je dan denk je alle tijd, maar vertrekken op 19 mei is toch weer aanpoten om alles geregeld te hebben. Het is niet alleen de boot, maar thuis moet natuurlijk ook alles in orde zijn. Kaarten kopen was niet nodig want we hebben deze tocht al eens eerder gemaakt.

We maken eerst een reis door Nederland via Almelo en Groningen en gaan dan bij Ter Apel over de grens. Dan via het Kustenkanaal naar Oldenburg en via de Weser naar Bremen en door naar Minden. Wij vinden het altijd weer heerlijk om in Duitsland te varen. Het is rustig varen en je kan er goed uit eten. Duitsland is voor ons het vaar vakantieland. Ook Joop en Cor van de Cojo gaan weer mee om deze tocht te maken. Zo vertrekken we zondag 19 mei bij w.s.v. De Vijf Sluizen om 12:51 richting de Hollandse IJssel. We moeten voor twee uur buiten zijn om het tij op de Nieuwe Maas mee te hebben. We verlaten om 13:46 de Voornsesluis en hebben op de Oude Maas doodtij. Het zou om 16:00 hoogwater zijn in Hoek van Holland.

  Hierboven een foto voor de stad Rotterdam.

 Even later met een flink tij mee, passeren we de Hef.  

 Met 14km/h draaien we bij Krimpen de IJssel in en passeren de stormvloedkering.

  Om 17:35 komen we bij de Waaiersluis in Gouda aan. Hieronder een foto van de sluis. De Waaiersluis heeft speciale deuren zoals op onderstaande foto te zien is. Op Wikipedia is te lezen hoe deze deuren werken en kan je tevens de geschiedenis van de Waaiersluis lezen.

  Achter de sluis op de Hollandse IJssel is er geen getijde meer en bakboord achter de sluis is een mooie gratis aanleg voor jachten waar we gaan overnachten. We hebben vandaag ondanks het wat mindere weer een mooie vaartocht gemaakt. Temperatuur 18Gr.

 De Molecuul en de Cojo in de Waaiersluis. Op de foto met de Molecuul is de aanleg achter de sluis al te zien.

 De volgende dag vertrekken we om 11:13 en moeten bij Haastrecht wachten voor de brug. We lopen naar de brug en maken onderstaande foto. 

Haastrecht

 Om 12:50 leggen we aan in Oudewater. We bezoeken het stadje en gaan eten bij Eetcafé Lumière. Het is vandaag een trieste koude dag en we moeten ons echt goed aankleden voor de kou. Temperatuur 14Gr. Hieronder onze aanleg in Oudewater.

 

 Oudewater centrum

 De volgende morgen vertrekken we om 10:58 en varen naar Montfoort waar we om 12:00 aanmeren. Ook vandaag een koude dag van 14º. We bekijken het stadje en doen boodschappen.

 De aanleg in Montfoort.

 

Brug in Montfoort naar het centrum

 Als we s'morgen koffie drinken zien we een boot aankomen die we kennen. Het is de Bonjour van Nico en Ankie. We besluiten met z'n drieën naar IJsselstein te varen. Om 11:02 maken we los.

 De Cojo en de Bonjour onderweg naar IJsselstein

 Om 12:24 meren we in IJsselstein in het centrum aan. We gaan met z'n zessen het stadje in. Natuurlijk even langs de Action waar we weer wat meenemen. Nico en Ankie willen vandaag nog verder varen omdat ze maar een week hebben, maar wij blijven hier overnachten. We drinken met z'n allen een biertje op de Bonjour en dan vertrekken ze.

 De aanleg in IJsselstein

 Hieronder de toegang naar IJsselstein

 De Bonjour gaat nog een stukje verder.

 Donderdag om 10:30 vertrekken we weer uit IJsselstein en varen naar Nieuwegein. Hier komen we om 11:00 aan. We gaan aan een mooie kade voor het winkelcentrum liggen. We bezoeken het winkelcentrum en hebben een heerlijke dag want het is weer 22º geworden.

Aanleg in Nieuwegein

 Vrijdag 24 mei vertrekken we om 10:02 uit Nieuwegein en gaan richting het eiland van Maurik. Hieronder uitvaart Koninginnensluis in het Merwedekanaal. We gaan hier de Lek op richting sluis Hagenstein 

 

 Aankomst Eiland van Maurik op de NederRijn.

We vinden een mooie plek uit de wind. Achter anker uit en met de kop op de kant. We blijven hier een dag extra liggen. Zaterdag barbequen op het eiland bij 21º.

 Hieronder onze plek op het Eiland van Maurik. Het water stijgt s'avonds zo'n 25cm zodat onze meerpennen onder water komen te staan.

 Zondag 26/5 halen we het anker op en gaan om 10:55 richting sluis Amerongen. Als we voor de sluis liggen arriveert ook de Jaminada van de fam. Dorsman. Zij kennen ons van de website boothobby en het dus leuk om elkaar eens in levende lijve te zien en te spreken. In de sluis maak in een foto van hun boot en Edith maakt een foto van ons als we de sluis uitvaren.

 De Jaminada

 De Cojo en Jaminada verlaten sluis Amerongen

 De Molecuul en Cojo achter sluis Amerongen

 Net voor Rhenen zien we een steiger tussen twee pieren. Je ligt hier bij Elst op Pk924. Er staat een bord op het steiger wat bijna niet te lezen is, maar we begrijpen dat het een aanleg voor een rondvaartboot is en dat hij vandaag niet komt. We blijven hier overnachten. Op de kant staat nog een oude steenfabriek en we maken een wandeling door het gebied. Op de foto is de kerk van Rhenen te zien. Het is vandaag 21º met windkracht 5.

De volgende dag maandag 27/5 varen we naar Rhenen waar plaats genoeg is aan het steiger voor de stad. In Rhenen zit een bekroonde ijszaak en natuurlijk gaan we daar ijs eten.

 

               

 Dinsdag blijven we hier liggen en doen boodschappen. De vrouwen nemen ook nog een heerlijk gebakje mee.

Woensdag gooien we om 09:35 los nadat er iemand van het restaurant Moeke langs is geweest voor liggeld. Het restaurant beheert het steiger en je moet 9 Euro p/n betalen. Op het steiger zit wel een kraan om water te tanken maar geen elektro. We willen vandaag naar Doesburg varen. Om 13:48 draaien we de IJssel in. Er liep een redelijke stroom op de Rijn. Op de IJssel gaat het hard en we lopen 16Km. Om 15:08 leggen we aan in de stadshaven van Doesburg. We moeten achterin de haven liggen want de rest is gereserveerd.

In deze jachthaven kan bij de betaalautomaat een zogenaamde jachthavenbetaalkaart worden gekocht. Deze kaart kost 5 euro, waarvan 2 euro direct kan worden gebruikt voor de in de haven te leveren diensten (stroom, water, en warm water voor het douchen). Tevens kunt u met deze betaalkaart de deuren naar toilet- en douchevoorziening ontsluiten, de toegangspoort openen en gratis uw afval deponeren in de ondergrondse afvalcontainer op de kade (parkeerplaats).
Wenst u meer tegoed kunt u het tegoed op uw kaart opwaarderen bij de betaalautomaat. Tegoeden op de kaart kunnen niet worden teruggestort op uw bankrekening. Ook kan er geen contant geld op worden verkregen. Opgewaardeerd kan worden vanaf 2 euro. Het tegoed dat u opwaardeert in Doesburg, is ook alleen in Doesburg te gebruiken. Bij een volgend bezoek hoeft u geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u desgewenst uw tegoed opnieuw opwaarderen. De havenkaart kan inmiddels in meer dan 50 havens worden gebruikt.
Als u al een jachthavenbetaalkaart van Seijsener hebt, hoeft u die in de Doesburgse haven niet meer aan te schaffen. Wel moet u om gebruik te kunnen maken van de betaalde diensten de kaart opwaarderen met een ‘Doesburgs Tegoed’. Als u in Doesburg een kaart aanschaft en u gaat daarna naar een andere haven, die ook een jachthavenbetaalkaart van Seijsener heeft, hoeft u in die haven geen nieuwe kaart te kopen, maar kunt u de kaart opwaarderen met een nieuw tegoed.
Deze kaart is bij de volgende jachthavens te gebruiken.
We kopen zo'n kaart en wandelen naar het centrum. We hebben daar een gezellige middag. Hier onder een foto van de haven.

Vandaag donderdag 30/5 is het Hemelvaart en we vertrekken om 10:30 richting Sl Eefde. Daar komen we om 13:45 aan en kunnen aan het steiger achter de sluis overnachten. Vrijdag 31/5 vertrekken we hier om 10:08 en gaan richting Almelo. Om 12:15 leggen we aan bij PK26. Hier is een mooie aanleg voor beroepsschepen, maar er ligt niets. Ik vraag via de marifoon aan sluis Eefde of we hier kunnen overnachten, maar we krijgen geen toestemming. We eten hier en varen om 13:18 verder. Bij Almelo gaan we niet de stad in maar gaan door sluis AAdorp en leggen na deze sluis bakboord aan op een jachten plek zonder weg er langs. Je ligt hier prima om Almelo op de fiets te bezoeken.
Zaterdag 1/6 gaan we op de fiets naar Almelo. Er is markt op zaterdag en erg gezellig. We bezoeken het stadsmuseum en eten buiten op het terras bij Nielz.

Fietstocht naar Almelo

Op de fiets naar Almelo. Wel effe de verkeerde weg genomen maar we zijn wel aangekomen. Onder een foto van de aanleg bakboord na suis AAdorp.

Ook zondag 2/6 blijven we hier liggen. Het is heerlijk weer.
Maandag 3/6 gooien we om 10:32 los en gaan water tanken aan de overkant waar een kraan staat voor een buurthuis. We betalen 1Euro en varen om 11:30 verder. Om 11:50 leggen we aan in Vriezenveen. We gaan lopend boodschappen doen, maar het blijkt wel een eind lopen. Volgende keer gaan we op de fiets, maar het is hier wel goed boodschappen doen.

Aanleg Vriezenveen

Dinsdag 4/6 vertrekken we om 09:54 en we leggen om 10:22 aan in Daarlerveen. Er is net genoeg plek voor een buurthuis waar een prachtige aanleg voor jachten is gemaakt. Er is stroom,water,douche en wasmachine met droger aanwezig. Ook is er een kleine supermarkt in het buurthuis.

Kulturhus T'Trefpunt       

We worden uitgenodigd om de volgende dag met een barbecue mee te doen. Hier hebben we oren naar en blijven woensdag 5/6 liggen. Mijn waterpomp voor de koeling van de motor is gaan lekken en Joop en ik vervangen de pomp. Is toch nog een behoorlijke klus maar s'middags hebben we een heel gezellige barbecue.

Boven een heerlijk  biertje voor de Cojo en onder de barbecue. 

 

Er liggen zeker 6 jachten en iedereen komt naar de barbecue. We versieren de boten met vlaggen om het geheel een feestelijk tintje te geven. Er komt ook nog een accordeonist voor de muziek.

 

Hier onder een foto van de aanleg in Daarlerveen.

Donderdag 6/6 maken we om 10:47 los en varen naar Vroomshoop waar we 10:58 aankomen. Er ligt geen boot en je kan hier prima overnachten en boodschappen doen. Hier onder een foto van de aanleg in Vroomshoop.

Vroomshoop    

Vrijdag 7/6 gooien we om 10:39 los en willen naar Mariënberg op PK16. We komen daar om 11:35 aan en er ligt weer niemand. Er staat een harde wind maar de temperatuur is 25º. We kunnen wel buiten zitten. De volgende dag is het verschrikkelijk weer. Het regent bij 17°en de wind is 6. We besluiten vandaag te blijven liggen. We gaan nog wel tussen de buien door naar Mariënberg om boodschappen te doen. Er is één kleine supermarkt.

Zondag 9/6 weg om 09:55 en we weten nog niet waar we heen gaan. Het is vandaag 21 graden en lekker weer. De bruggen lopen niet allemaal snel en we moeten soms een half uur wachten. Ook de Emtenbroekerdijkbrug gaat lang duren wordt er via de marifoon doorgegeven. Maar bakboord voor de brug is een mooie aanlegplaats en we gaan daar overnachten. We maken om 11:10 vast. Je ligt hier vlak bij Hardenberg. Hier onder een foto van de aanleg. 

Als we aanleggen komt de eigenaar die achter de aanleg woont een praatje maken. Hij gebruikt de weg niet en we kunnen hier lekker gaan zitten. Het is lekker weer en we gaan patat bakken. Joop pakt al zijn spullen en bakt een heerlijk patatje. 

Meester patatbakker Joop

De volgende dag hebben we bezoek van Willem en Jaqelien die met de motor met vrienden een tochtje in de buurt maken. s'Avonds komt de eigenaar van het huis achter de aanleg en vraagt of we soms chinees willen eten want hij gaat met de auto naar Hardenberg Chinees halen en dan kunnen we mee rijden. We nemen het aanbod aan en eten met z'n vieren Chinees.

Dinsdag 11/6 gooien we om 10:45 los en varen naar Coevorden. Er is plaats genoeg in de haven en we maken om 12:58 vast. Het zonnetje is gaan schijnen en we wandelen naar het centrum. 10Euro liggeld douche 0,50 Euro en water inbegrepen. Wasmachine 4 Euro.

 

Je ligt hier erg rustig en er is elektro op de steigers. Inworp 0,50 Euro per 2 Kwh. We blijven twee dagen liggen. Maar woensdag hebben we veel regen met een temperatuur van 17º .

 Water tanken Coevorden

Donderdag varen we eerst naar de ingang van de haven waar een kraan staat en tanken we water. Om 10:20 vertrekken we richting Klazienaveen. We moeten een uur wachten bij de Westerveensebrug omdat het middag pauze is. We gaan door sluis Erica en leggen om 14:13 aan in Klazienaveen. Vandaag veel wind, maar 21º.

 

Foto hierboven de aanleg in Klazienaveen. Achterin de doodlopende haven staat erg weinig water. Er staat één elektropaal op de haven met muntinworp. Er is geen water. We wandelen naar het centrum en gaan ijs eten bij Toscana. Leuke plaats om boodschappen te doen. Door de drukke autoweg aan de overkant is het niet erg rustig.

IJs eten bij Toscana in Klazienaveen.  Toscana

Vrijdag 14/6 gooien we om 09:55 los en varen terug naar sluis Erica. Het schutten verloopt erg snel en om 11:20 maken we vast aan de nieuwe kade in Nieuw Amsterdam. Het is vandaag 25º. We hebben hier een gezellige dag en drinken een wijntje op de kade. Hieronder de aanleg. Erg druk is het er niet.

 

De volgende ochtend zaterdag 15/6 varen we na boodschappen te hebben gedaan om 11:05 weg. Het was rustig slapen in Nieuw Amsterdam. Het is 18º en het regent soms. We moeten bij de Klenckerbrug om 12:00 uur een uur wachten door de middag pauze. Iets verder zien we bakboord een mooie jachten aanleg en maken daar vast om 13:10. Er staat een harde wind en we moeten binnen een wijntje drinken. Hier onder de aanleg. 

Om 10:17 maken we los en varen naar Hoogeveen. Voor sluis Noordscheschut moeten we weer een uur wachten door de middag pauze. Om 13:47 maken we vast in Hoogeveen. Hier lig je gratis en rustig en er staan stroomzuilen met muntinworp op de kade. We hebben hier familie wonen en die komen dan ook op visite. We gaan s'avonds chinees eten bij Feng Sheng die maar 10 minuten van de passantenhaven zit. Er zit ook één douche bij de passantenhaven in een gebouw bij de ingang van de haven. Douche 1 Euro.

   Aanleg Hoogeveen

Maandag 17/6 om 10:58 varen we weg. We doen drie sluizen en moeten voor de tweede weer een uur wachten voor de pauze. Niet zo erg want we kunnen dan op ons gemak warm eten. Het is 27º en we besluiten na sluis Rogat aan te meren om 14:04. We kunnen hier goed op de wal zitten en maken een wandeling in de omgeving. Je ligt hier erg rustig want er bijna geen auto verkeer. 

Aanleg Rogat sluis 

Hieronder een foto van de Rogat sluis.

We varen dinsdag 18/6 om 09:25 weg en leggen om 10:35 aan in Meppel om boodschappen te doen. We willen vanmiddag barbequen.

 Aanleg Meppel
 

MEPPEL

 

Om 11:42 varen we weg uit Meppel. De vrouwen hebben de boot weer vol boodschappen. Het is prachtig weer. We varen naar de Paradijssluis, waar we voor de sluis een plekje vinden om te overnachten. Barbecue op de kant en genieten. Hieronder een foto van onze aanleg.

 

Woensdag 09:27 maken we los want we kunnen schutten. Een eindje verder moeten we even wachten voor een spoorbrug. Het weer is minder en we hebben een fikse bui. Om 12:00 uur vinden we een mooie plek na de Uffelte brug. s'Avonds een dikke onweersbui.

 

Aanleg na de Uffelte brug. We verkennen de omgeving en kunnen toch nog buiten zitten met een wijntje.

 

Donderdag 20/6 vertrekken we om 09:35. Om 10:15 gaan we door de sluis bij Diever. Zie foto onder. Net voor de sluis is een passantenhaven aan BB zijde. Er liggen bijna geen jachten omdat je tegenwoordig moet betalen om hier af te meren. Vroeger lag het stampvol in Dieverbrug en was het er erg gezellig. Wij varen ook door en gaan tanken bij het shell station iets verderop. Hier staat een pomp aan het water en er wordt een normale prijs voor de diesel gevraagd. Als we getankt hebben zien we 5 minuten verder een mooie gratis ligplaats. De vrouwen gaan boodschappen doen bij Albert Heijn in Dwingeloo en de mannen doen onderhoud aan de boten.

 

Hier onder een foto van de plek bij Dwingeloo / Diever. Je ligt hier erg rustig en vlak bij Diever. Het is vandaag 21 graden.

     

Vrijdag 21/6 varen we weg uit Diever. We doen twee sluizen, de Haarsluis en de Veensluis. In de Veensluis kunnen we niet samen schutten omdat er al een boot voor de sluis lag. Om 12:05 zijn we in Hoogersmilde. Er ligt niemand. Net voor de brug is er SB een aanleg voor drie boten met toilet en douche. Er is midzomer Shanty festival en boot Vrouwe Teuntje komt met Shantykoor Storm en Averij uit Muggenbeet langs varen. Het is erg druk met toeschouwers. Voor het avondeten halen we patat met snacks aan de overkant.

 

Zaterdag 22/6 varen we om 09:35 weg en leggen om 11:43 aan in Assen. De bruggen in Assen worden keurig bediend en we kunnen een aanleg in het centrum vinden. Zie foto boven. Er is hier een mooi havenkantoor met douches en wasmachine waar de vrouwen dan ook gebruik van maken. Mar gaat even snel boodschappen doen en komt met een gegrilde kip van de markt voor ons terug. s'Middags gaan we met z'n allen markten en maken een wandeling door de stad. Het is een erg hete dag 22 graden.
Wasmachine droger 2 x 2,50 Euro. Liggeld voor 10 meter 11,00 Euro. Douche 0,50 Euro.

Zondag vertrekken we om 10:15. Het zou een bloedhete dag worden en dan moet je hier niet liggen in Assen. We doen sluis Peelo en gaan na brug Oude Molen aan BB liggen. Zie foto hieronder. Je ligt hier beter dan in de stad, want het is 27graden geworden.

 

Maandag 24/6 weg om 09:32. We doen twee sluizen Vries en de Punt. Dan in het Noord Willems kanaal krijg je BB vrije ligplaatsen aan de rand van het Paterswoldsemeer. Wij varen iets door en draaien dan BB uit een heel klein slootje in, dat de toegang naar het Paterswoldsemeer is. Je moet hier heel langzaam varen want er staat niet veel water. Je komt dan bij een klein sluisje waar je het meer op kan. Wij komen net aan als de middagpauze begint en moeten een uur wachten, Zie foto onder. 

 

Ja kan maar met één boot in de sluis en het kost 4 Euro per keer. Het is prachtig weer en om 14:02 leggen we op één van de eilanden in het meer aan. We blijven hier tot donderdag want de weersvoorspellingen zijn 34 graden. 

 

 

Heerlijke dagen op het Paterswoldsemeer. Barbecue, patat bakken en heerlijk rustig want we liggen drie dagen alleen. Er zitten zelfs reeën op de eilanden. We liggen op het eiland de Zweerden.

 Op het kaartje bij Corpus den Hoorn zuid zit een Albert Heijn met aanlegsteiger.

 

 De Molecuul en Cojo in de sluis naar het Paterswoldsemeer

 

 De in en uitvaart naar het meer.

Donderdag 27/6 vertrekken we om 09:43 van het Paterswoldsemeer. Het weer is vandaag een stuk slechter en het regend een beetje. We willen vandaag naar Groningen. Bij brug Iddeking moeten we behoorlijk lang wachten en leggen we aan. Maar om 13:50 varen we jachthaven Oosterhaven in Groningen binnen en worden door Christa de havenmeesteres vriendelijk ontvangen. We gaan de stad in en eten een ijsje bij ijssalon Talamini op de grote markt. Weer een heerlijke vakantie dag. 

 

 De Cojo in Groningen

Jachthaven Oosterhaven. 

In Groningen worden als wij er zijn de Solar Boat races Groningen gehouden en er komen steeds solar boten bij de jachthaven voorbij.

 Groningen
 

 

 

Download de onderstaande tabel van reis 2019

  

Reis 2019

Datum Vertrekplaats Urenteller Motoruren Vertrektijd Aankomsttijd Afstand
Zondag 19/5 w.s.v. de Vijf sluizen 6042.19 04:59 12:51 17:55 49,9
Maandag 20/5 Haastrecht 6047.18 01:32 11:13 12:50 10
Dinsdag 21/5 Oudewater
6048.50 01:06  10:58 12:00 7,4
Woensdag 22/5 Montfoort 6049.56 01:23  11:02 12:24  10,7
Donderdag 23/5 IJsselstein 6051.19 00:31  10:30 11:00 3,5 
Vrijdag 24/6 Nieuwegein 6051.50 03:45  10:02 14:25 32 
Zaterdag 25/6 Eiland van Maurik 6055.35 - - -
Zondag 26/6 Eiland van Maurik 6055.35 01:04  10:55 12:25 8,1 
Maandag 27/6  Elst 6056.39 00:56  10:28 11:20 6,4 
Dinsdag 28/6  Rhenen 6057.35 
- - -
Woensdag 29/6  Rhenen 6057.35
05:27  09:35 15:08 48,3 
Donderdag 39/6  Doesburg 6063.02 02:21 10:30 13:45 28,7
Vrijdag 31/6  Sl Eefde
6065.23 04:35  10:08 15:45 46,8
Zaterdag 1/6 Almelo 6069.58 - - -
Zondag 2/6  Almelo 6069.58 - -
Maandag 3/6 Almelo 6069.58 00:27  10:32 11:50 3,5
Dinsdag 4/6 Vriezenveen 6070.25 00:31  09:54 10:22 4,6
Woensdag 5/6 Daarlerveen 6070.56 
- -  -
Donderdag 6/6 Daarlerveen 6070.56 00:16 10:47 10:58  1,4
Vrijdag 7/6 Vroomshoop 6071.12 
00:48  10:39 11:35  6,1
Zaterdag 8/6 Marienberg 6072 
-  -
Zondag 9/6 Marienberg 6072 01:04  09:55 11:10 7.6 
Maandag 10/6 Emtenbroekerdijkbrug 6073.04 - - -
Dinsdag 11/6 Emtenbroekerdijkbrug 6073.04 02:03  10:55 12:58  14,2
Woensdag 12/6 Coevorden 6075.07 - -  -
Donderdag 13/6 Coevorden 6075.07 02:36  10:20 14:13  20,2
Vrijdag 14/6 Klazienaveen 6077.43 01:13 09:55 11:20  9
Zaterdag 15/6 Nieuw Amsterdam  6078.56  01:14  11:05 13:10  6,2
Zondag 16/6 Klenckerbrug  6080.10  02:43  10:17 13:47  20,8
Maandag 17/6 Hoogeveen  6082.53  02:02 10:58 14:04 16.5
Dinsdag 18/6 Rogatsluis  6084.55  01:43  09:25 12:47 14
Woensdag 19/6 Paradijssluis  6086.38 01:37  09:27 12:00 11,1
Donderdag 20/6 Uffultebrug  6088.15  00:59  09:35 12:10 7,3
Vrijdag 21/6 Dieverbrug 6089.14  00:56  10:35 12:05 7,1
Zaterdag 22/6 Hoogersmilde  6090.10  02:12  09:35 11:43 16,4
Zondag 23/6 Assen  6092.22  01:28  10:15 12:00 11
Maandag 24/6 Oude Molenbrug  6093.50  02:19  09:32 14:05 17,6
Dinsdag 25/6 Paterswolsemeer  6096.09  - -  -
Woensdag 26/6 Paterswolsemeer 6096.09  - - -  -
Donderdag 27/6 Paterswolsemeer  6096.09  01:26  09:43 13:50 7,2
Vrijdag 28/6 Groningen 6097.35  01:37 11:46 13:15 13,2
Zaterdag 29/6 Drentsediep  6099.12  00:27  10:42 11:15 4,4
Zondag 30/6 Zuidlaren /de Groeve  6099.39  - -
Maandag 1/7 Zuidlaren /de Groeve  6099.39  01:01  11:20  12:53 7,1
Dinsdag 2/7 Wolfsbarge 6100.40  01:12  10:02 11:10 7,5
Woensdag 3/7 Annermond  6101.52  02:21  09:44 13:05 14,7
Donderdag 4/7 Stadskanaal  6104.13  - - -
Vrijdag 5/7 Stadskanaal  6104.13  02:49  10:12 14:22 16,4
Zaterdag 6/7 TerApel  6107.02 03:11  10:07 14:32 17,8
Zondag 7/7 Haren  6110,13  02:21  11:36 14:23 21,4
Maandag 8/7 Marinapark Enstal  6112.34  04:20  10:45 15:13 44,2
Dinsdag 9/7 Kamperfhen  6116.54  03:00  09:38 12:45 29,8
Woensdag 10/7 Oldenburg  6119.54  04:49  13:17 18:04 54,6
Donderdag 11/7 Bremen  6124.43  - - -  -
Vrijdag 12/7 Bremen  6124.43  01:54  09:57  12:15 17,3
Zaterdag 13/7 Wieltsee  6126.37  - - -
Zondag 14/7 Wieltsee  6126.37  - - - -
Maandag 15/7 Wieltsee  6126.37  02:23 10:10 12:18 18,7
Dinsdag 16/7 Sluis Landwedel 6129  01:28 07:37 09:02 9,3
Woensdag 17/7 Verden op de Aller  6130.28  02:57  10:48 14:53 26,3
Donderdag 18.7 Hoya  6133.25  - - -
Vrijdag 19/7 Hoya 6133.25  02:01  10:00 31:21 17,3
Zaterdag 20/7 Drakenburg  6135.26  - - -
Zondag 21/7 Drakenburg  6135.26  03:01  10:10 13:24 24,9
Maandag 22/7 Landesberg  6138.27 03:20  10:10 13:56 29,1
Dinsdag 23/7 Lahde  6141.47  01:10  10:10 11:42 8
Woensdag 24/7 Minden  6142.57  - -
Donderdag 25/7 Minden  6142.57  02:02  11:10 13:10 20,2
Vrijdag 26/7 Lubbecke Pk81 6144.59 - - -
Zaterdag 27/7 Lubbecke Pk81  6144.59  - - -
Zondag 28/7 Lubbecke Pk81  6144.59  - - -
Maandag 29/7 Lubbecke Pk81 6144.59  02:06  10:17 12:15 19,9
Dinsdag 30/7 Bad Essen  6147.05  - - -
Woensdag 31/7 Bad Essen  6147.05  01:27  10:02 11:26 13,9
Donderdag 1/8 Tannenkamp  6148.32  - - - -
Vrijdag 2/8 Tannenkamp  6148.32  01:50  10:08 11:56 17,8
Zaterdag 3/8 Achmer  6150.22 01:46  10:03 11:45 17,2
Zondag 4/8 Recke  6152.08  02:08  10:51 12:55 20,9
Maandag 5/8 Dorenthe  6154.16  02:02  10:15 12:15 20,4
Dinsdag 6/8 Fuestrup  6156.18 02:26  10:23 12:45 16
Woensdag 7/8 Munster 6158.44  01:09 10:07 11:15 10,6
Donderdag 8/8 Hiltrup  6159.53  02:20  10:05 12:20 23
Vrijdag 9/8 Ludinghaus  6162.13  03:05  09:46 14:30 27,2
Zaterdag 10/8 Haltern am See 6165.17  01:57  09:47 19:04 18,3
Zondag 11/8 Dorsten 6167.14 03:17  10:22 14:08 31,8
Maandag 12/8 Wesel  6170.31  - - -
Dinsdag 13/8 Wesel  6170.31  03:36  10:15 13:46 50,5
Woensdag 14/8 De Bijland  6174.07  03:45  09:47 13:27 51,7
Donderdag 15/8 Tiel  6177.52  03:16  10:48 13:55 41
Vrijdag 16/8 Gorinchem  6181.08  05:01  10:57 16:49 56,3
Vrijdag 16/8 W.S.V. de Vijf Sluizen 6186.09         
             
  Totaal aantal kilometers          1297
  Totaal aantal motoruren  143,50