DAG 14

VAKANTIEREIS 2006 van de motorjachten Molecuul en Cojo

HOME
Woensdag 12/7 Om 09:18 vertrekken we. Er is vanmorgen nog geen boot voorbij gekomen. Joop vaart een stukje terug om de sluis in werking te zetten, door de draaistok te bedienen. De sluizen lopen weer lekker en het is prachtig varen. Veel roofvogels en libellen boven het water. We bereiken voor de middag om 10:10 Rethel. Er liggen al een aantal schepen, maar er is genoeg plek voor ons. Een mooie ligplaats met douche en een water tappunt. Je mag hier vrij liggen als je geen water en elektra gebruikt. De Meerbeer die we ook al in Revin hebben gezien, ligt hier met panne. De motor gaat erg slingeren als de schroef aangedreven moet worden. Mar en Cor gaan de was doen en wij helpen Ria en Fred van de Meerbeer. Ik ga met Fred met een duikbril op onder de boot kijken of er geen rommel in de schroef zit. Er zit niets in. Later kijken we nog in de machinekamer van de Meerbeer. Dit is niet een probleem wat wij zo maar op kunnen lossen. Het is een nieuw schip en de monteur is al gebeld om te komen kijken. Als Fred en ik in het water liggen, maakt Ria een paar foto's die ik later per mail krijg. In deze mail staat dat het probleem met zwaardere motorsteunen is opgelost en dat hun reis naar Parijs goed is verlopen. Ze zijn via de Moezel en Rijn teruggevaren naar Nederland.
click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten

 De Meerbeer

 

  Jan en Fred achter de Meerbeerclick om te vergroten click om te vergroten Ik zit aan een touw vast, wat Joop op de kant vasthoudt. Als ik onder de Meerbeer zit en er gebeurt iets, kan Joop mij er onderuit trekken.
De vrouwen zijn ondertussen boodschappen gaan doen in Rethel. Ik loop met Joop nog even het plaatsje in om een paar foto's te maken en de vrouwen te helpen met het dragen van de boodschappen. Ze hebben barbecuevlees gekocht, dus dat wordt vanmiddag weer smullen. Toen we bij de Meerbeer bezig waren, kwam de schipper van de boot die voor de Meerbeer lag een praatje maken en het gesprek ging al gauw over de stremming op de Sambre. Hij heeft teletekst op zijn tv en na het boodschappen halen, laat hij mij zien, dat er een stremming op de Sambre gemeld wordt. Onze plannen om over de Sambre terug te varen moeten we dus echt aanpassen.
click om te vergroten click om te vergroten Rethel
We nemen afscheid en varen om 12:57uur weg. We komen onderweg voor het eerst twee jachten tegen uit Nederland. De afstand tussen de sluizen is hier een stuk groter en je vaart door een wildernis. Om 15:53 vier sluizen verder zien we een mooie aanlegplaats bij Asfeld waar nog niemand ligt. We meren af en later op de dag komen er nog twee jachten bij liggen. Er is hier geen stroom en water, maar je ligt gratis. Er is een picknick plek waar we goed kunnen barbecuen. We verkennen Asfeld en de omgeving. In Asfeld zit een supermark, waar we natuurlijk ijs halen. De Aisne stroomt hier ook vlak langs het kanaal en er zit hier een kajak club langs de rivier. We barbecuen weer heerlijk en de dag is snel voorbij. Het was vandaag weer zo'n 28graden

 

Asfeld

click om te vergroten click om te vergroten click om te vergroten


Sluis aank. Invaart Uitvaart
Thugny  8   09:20 09:28
Biermes 9   09:48 09:54
Acy-Romance  10   13:15 13:22
Nanteuil  11   13:32 13:49
Pargny  12   14:33 14:41
Asfeld  13   15:35 15:41

Motor Uren Molecuul: 3uur 31min
Reistijd: 3uur 48min
Aantal sluizen: 6 Totaal: 85
Van: sluis Thugny naar Asfeld
Urenteller: 4095:21

 

Terug naar dinsdag 11/7 HOME Verder naar donderdag 13/7